Nästa artikel
Restips: Hätteboda Vildmarkscamping
SMÅLAND

Restips: Hätteboda Vildmarkscamping

Publicerad 28 maj 2014 (uppdaterad 28 maj 2014)
Här råder lugnet. Här är du nära naturen. Här tar du en tur i kanoten eller tittar på älgen som kanske kommer inklampandes på området eftersom det här är en vildmarkscamping, en av Sveriges två VM-klassade.
Det här är en camping för dig som vill ha något extra i upplevelseväg. Inte om du med det menar att du ska sitta och kolla på datorn på kvällen för här finns vare sig el eller wifi. Däremot kan du njuta av stillheten och möjligheten att vara lite mer avskild från campinglivets ofta ganska kompakta utrymmesutnyttjande.

Till den välbesökta campingen hittar många från kontinenten, campare som inte hittar något motsvarande i centraleuropa där platsbristen inte tillåter vildmarkslyx. Du har tre kristallklara källsjöar att paddla omkring i och kanot finns att hyra för en tia i timmen. Att sitta i kanoten och se solen gå ner med alla speglingarna i vattnet är en upplevelse du ska prova på om du inte tidigare upplevt detta. Gå tillbaks till din campingplats och njut av av något grillat från den öppna lägerelden. Gillar du inte kanoter finns sandstranden att ta till. Det finns flera så vill du även här vara något mer själv finns alla möjligheter till det. Kanske en skogspromenad lockar? Det finns en sju kilometer lång stig som tar dig genom härlig skogsluft och spännande natur. Det är ingen tvekan om att det här är en vildmarkscamping!

Du förstår säkert att det här är en camping som skiljer sig från de vanliga. När campingen startade fick de problem eftersom systemet med campingklassningar inte tänkte sig att en camping som denna skulle kunna finnas. Men den gör det och är väldigt populär eftersom allt fler vill koppla av från vår ständigt uppkopplade och intensiva vardag. Här tar du i stället fram boken, njuter av fågelsången som inte störs av vare sig högtalarljud eller, i de flesta fall, påträngande grannar. Njut några dagar av en verklighet som allt färre idag får möjlighet att uppleva!
Var?
Söder om Växjö. Från Tingsryd vid väg 27, väg 120  mot Urshult.

Ta riktning Urshult på följande koordinater
N56°31´45" och E14°49´09"
och sedan fram till receptionen
N56°29´38" och E14°51´10".

Genom detta undviker du att komma in på de små stigarna!

Campingens hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.