Nästa artikel
Restips: Europapark Rust
TYSKLAND

Restips: Europapark Rust

Publicerad 11 juli 2014 (uppdaterad 11 juli 2014)
Har du barnen med dig på semestern? Då kan du säkert tillgodose deras önskemål om nöje med ett besök på Tysklands största nöjespark!

I södra Tyskland, där Schweiz, Frankrike och Tyskland har sin trestatsgräns ligger orten Rust där en av Europas största nöjesparker finns.

Den enorma nöjesparken på 850.000 m² öppnade 1975 och är indelad i olika områden som fått namn och tema efter Europas olika länder. Varför inte ta dig från Nordkap hela vägen till Andalusien på några minuter? Här finns fler än 100 åkattraktioner och massor av spännande shower som spanska riddarspel, isshower och gladiatorstrider. Bland de elva bergochdalbanorna finns även europas snabbaste i stål och från och med i år finns även en inomhuspark. 2015 fyller parken 40 år men vad som planeras för jubileumet är ännu inte officiellt.

Utöver parkens attraktioner hålls ett antal evenemang som midsommarfirande, skräcknätter och vid säsongsslutet ordnas fyrverkerier i en vecka.

Ägarna till parken, familjen Mack, är vana vid resande så temat för parken stämmer med familjens historia. De har tillverkat fordon sedan 1780, cirkusvagnar sedan 1880 och berg- och dalbanor sedan 1921. Parkområdet köptes från ett av Rhens historiska slott, Balthasar.

Var?

Rust ligger strax söder om Karlsruhe efter E35.

GPS: N48°16′06″, E7°43′15″

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.