Bild
Nästa artikel
DALARNA

Ny skidanläggning invigd i Idre Himmelfjäll

Publicerad 23 december 2019 (uppdaterad 23 december 2019)
Sedan 2018 har 1,7 miljarder investerats i den första nybyggda fjällanläggningen i Sverige på över 30 år och den 17 december var det dags för invigningen.

Idre Himmelfjäll i norra Dalarna är en anläggning för alla skidintresserade men extra stort fokus ligger på barnfamiljer. Berättelserna om den trolska skogen och de snälla men mystiska väsen som bor på Idre Himmelfjäll har berättats sedan urminnes tider. Genom ett samarbete med Sagolandet Tomteland produceras barn- och familjeunderhållning med hög kvalitet. De tre sagofigurerna, Flinga, Mossa och Myria, har arbetats fram för att användas i barnbacken och i olika barnaktiviteter.

Totalt är det 18 nedfarter och 8 liftar i det breda skidsystemet på Idre Himmelfjäll. Fullt utbyggt om 15–20 år beräknas anläggningen ha över 20 000 bäddar, ett 50-tal alpina nedfarter, hotell, restauranger, butiker och tillhörande service. 

– Jag känner mig ödmjuk och tacksam för alla som vågade gå mot strömmen, som vågade stå upp för och satsa på glesbygdsorten Idre, säger Torbjörn Wallin. 

– Idre Himmelfjäll är den första nybyggda fjällanläggningen i Sverige på över 30 år. Investeringsläget i Dalafjällen gynnar besöksnäringen både idag och på lång sikt. Riktigt spännande!, säger Jonas Rosén, vd Visit Dalarna.

I närheten finns även åretrunt-öppna Näsets camping. Här kan du läsa mer om Idre Himmelfjäll.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.