Bild
Nästa artikel
HALLAND

Nu lanseras Halmstads digitala friluftsguide

Publicerad 17 juni 2020
Intresset för att vistas i naturen har ökat lavinartat den här våren och det gäller även för Hallands mångfacetterade natur. Nu vill kommunen bredda intresset med en app för att det inte ska bli för många samtidigt på de mest välkända platserna.

Lagom till midsommar lanserar därför Halmstads kommun och Destination Halmstad en digital friluftsguide som gör det mycket enklare att hitta ut till nya natur- och friluftsområden. För första gången samlas informationen om vandrings- och cykelleder, badplatser och tillhörande serviceinfrastruktur på en enda plattform. Här finns även naturreservaten med för att naturen ska bli lätt tillgänglig för alla.

Och det tar inte slut vid kommungränsen, tack vare ett nära samarbete mellan Kungsbacka, Varbergs, Hylte, Halmstads och Laholms kommuner samt Länsstyrelsen hittar användaren kommunernas digitala friluftsguider på en och samma plattform, Naturkartan. Denna samverkan möjliggörs tack vare ett bidrag från LONA, den lokala naturvårdssatsningen, för det tvååriga projektet. Under denna tid kommer friluftsguiderna att successivt fyllas på med mer och mer friluftsanordningar av alla slag.

- Vi är verkligen supernöjda med att få ut denna digitala guide lagom till semestrarna. Det finns hur mycket upplevelser som helst i Halmstad och med hjälp av Naturkartan kan alla hitta nya smultronställen att upptäcka. Utforska vandrings- och cykelleder, se var du kan ta ett svalkande dopp och hitta ut till Halmstads alla 56 naturreservat. Jag tror att det här praktiska hjälpmedlet kommer att vara till stor glädje för både invånare och besökare, säger Johan Persson, destinationsutvecklare på Destination Halmstad och ansvarig för området naturturism.

Halmstads kommuns digitala friluftsguide. Naturkartans finns även att ladda ner som app för fler funktioner

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.