Nästa artikel
Motorfest med VM i Skövde
VÄSTERGÖTLAND

Motorfest med VM i Skövde

Publicerad 20 februari 2020 (uppdaterad 20 februari 2020)
I slutet av juli genomförs en av VM-deltävlingarna i enduro när FMCK står värd för ett internationellt arrangemang. Dessutom lanseras den nya tävlingen Billingen Enduro Challenge i direkt anslutning till VM-tävlingen.

Nu står det klart att en av de åtta VM-deltävlingarna i enduro kommer att genomföras i Skövde under 2020. Det blir 24-25 juli som tävlingen körs och förväntan är att 200 åkare från världseliten ska komma till Skövde och tävla. Dessutom blir det premiär för den nya tävlingen Billingen Enduro Challenge, där ambitionen från klubben är att skapa en årligen återkommande tävling i Skövde. Målbilden är 600 startande och loppet kommer att äga rum söndagen den 26 juli.

– Vi är stolta över att vi fått förtroendet att denna gång arrangera en VM-deltävling. Vi fick mycket god respons efter tävlingen 2018 och inte minst kring det mycket centralt belägna arrangemanget, så det kommer vi även fortsättningsvis att ta fasta på, säger Jesper Eriksson, tävlingsansvarig från arrangerande klubben FMCK. Det är ännu inte helt klart hur sträckningarna kommer se ut men vi kommer definitivt att nyttja Billingebacken som är en väldigt publikvänlig plats. Vi har också tagit lärdom av förra tävlingen och kommer inte att köra på Billingenleden denna gången. 

Klubben fick mycket god respons på sitt arrangörskap av EM-deltävlingen sommaren 2018. Efter det har diskussioner pågått med det nationella förbundet SVEMO och det internationella förbundet FIM (Federation International Motorcyclisme) om att skala upp till en VM-tävling. Nu står det alltså klart att FMCK fått förtroendet från FIM att arrangera den sjätte deltävlingen i VM i enduro 2020.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.