Nästa artikel
Maffig mässa i Tyskland
mässor

Maffig mässa i Tyskland

Publicerad 18 november 2015 (uppdaterad 30 november 2015)
Varför inte ta en minisemester till en häftig mässa i vinter? Husbilar, husvagnar och resmål står på programmet.
För er som vill hålla de mobila drömmarna vid liv under vintern kanske en tripp till Stuttgart skulle passa? I mitten av januari pågår nämligen här CMT-mässan vilket är världens största semestermässa.  2015 noterades hela 241 000 besök. Ungefär hälften av de jättelika hallarna är fyllda med husbilar och husvagnar. Övriga hallar är fyllda med information om resmål från hela världen. Värt att veta är att merparten är fokuserade på semesterresor i allmänhet och inte det mobila livet.
För besökare som kommer  med egen husbil eller husvagn finns en mässcamp som kostar 20€ per dygn och då ingår el, vatten och toatömning. Ingen föranmälan krävs utan man kör raka spåret till ”Anlieferung Tor 1” och checkar in.
För flygburna är det så praktiskt ordnat att mässan ligger i direkt anslutning till flygplatsen. I och kring Stuttgart finns boenden av olika typer och prisklasser så alla förutsättningar för en trevlig minisemester finns.
 
CMT pågår mellan 16-24 januari 2016 och är öppet mellan 10:00 och 18:00. Entrépriser är mellan 10-13€ /dag beroende på ålder. För 25 € får man ett inträde per dag under hela mässan.
 
Mer information finns här(engelska och tyska): http://www.messe-stuttgart.de/en/cmt/

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.