Bild
Nästa artikel
ÖSTERGÖTLAND

Kolmården öppnar för säsongen den 14 april

Publicerad 12 april 2017 (uppdaterad 12 april 2017)
När Kolmården öppnar för säsongen sker det med nya attraktioner i Bamses Värld där barnen kan ta Bamses flygande matta in i fantasins värld. Djuren finns förstås kvar och kan vara nog så fascinerande.

I år är det tredje säsongen för Bamses Värld på Kolmården och till fredagens premiär har området utökats med nyheten Bamses flygande matta, en karusell som innebär att Bamses Värld växer med ytterligare ca 400 kvadratmeter. Att Kolmården är Nordens största djurpark vet du kanske redan men visste du att den också räknas som en av de största i världen?

Med den nya åkattraktionen har Bamses Värld numera sex åkattraktioner och årets tillskott kommer både att höja upplevelsen och kapaciteten för alla som besöker Kolmården och Bamses Värld. Den flygande mattan består av 12 ”mattor” där varje matta har plats för fyra personer. Med hjälp av den magiska knappen kan den som sitter längst fram själv styra hur högt eller lågt man törs flyga. 

– Bamses Värld på Kolmården är älskat av alla våra gäster och att fortsätta förverkliga och utveckla en sagovärld baserat på Rune Andreassons livsverk Bamse känns otroligt kul. Att dessutom göra det kring en av mina favorithistorier ”Bamse och den flygande mattan” känns extra inspirerande, säger Johan Tidstrand, ägare till Parks and Resorts-koncernen där Kolmården ingår.

Bamses flygande matta beskrivs som en lagom pirrig flygtur där den som är kortare än en meter behöver vuxet sällskap för att få åka. Sedan tidigare har Bamses Värld karusellerna Godiståget, Viktoriaskeppet, Skalmans bilar, Dunderhonungsburkarna och förra årets nyhet; Skalmans luftballonger.

Kolmården har en egen camping i direkt anslutning till parken, här hittar du deras hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.