Nästa artikel
High Chaparral satsar stort på halloween
restips

High Chaparral satsar stort på halloween

Publicerad 26 september 2019 (uppdaterad 26 september 2019)
High Chaparral fortsätter sin satsning på Halloweenfirande. I år blir parken extra läskig för de större barnen efter klockan fem. Husbilar och husvagnar är välkomna att stanna över natten, om de vågar.
Vilda västern-parken High Chaparral i Småland har sedan ett par år tillbaka bjudit in till halloweenfirande. Förra året utökade man området i parken som höll öppet samtidigt som man satsade på fler zombies och aktiviteter. Dessutom gjorde man allt lite otäckare än tidigare år. Lotta Edin Johansson, vd på High Chaparral, berättar att man träffade rätt i en helt ny målgrupp.
 – Det kom riktigt mycket besökare. Framförallt hittade en ny målgrupp till High Chaparral. Den bestod av lite äldre ungdomar som älskar allt runt halloween. De gillade vår miljö med en gammal stad. Det var det ingen annan som hade.
I år har man därför valt att satsa ännu lite mer på Halloween. Självklart ska alla barnfamiljer känna sig varmt välkomna och bli lagom skrämda av hålögda zombies, återuppståndna västernhjältar och irrande turister som blivit kvar sedan sommaren. Men efter klockan 17 ska en del av staden endast vara tillåten för de som fyllt femton.
 – Det kommer att bli riktigt otäckt. Och storyn bakom är redan klar för hela firandet. Staden High Chaparral förvandlas till staden som dog och glömdes efter att den hemsöktes av en okänd pest 1871. I oktober, 148 år senare, slås portarna till det okända upp på vid gavel. Det är vi ensamma i Sverige om, avslutar Lotta Edin Johansson.

I år är campingen med 600 platser stängd men kanske kommer den hållas öppen nästa år. Övernattning i husbil eller husvagn är tillåten på anläggningens stora parkering men inget servicehus och ingen el finns att tillgå. Parkering kostar 20 kr per timme och 60 kr för en hel dag (06.00–24.00, en övernattning kostar alltså 120 kr) Parkeringstillstånd fås i receptionen på Wild West Inn.

Läs mer på High Chaparrals hemsida
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.