Nästa artikel
Hemsida för att hitta det oväntade hemmavid
RESTIPS

Hemsida för att hitta det oväntade hemmavid

Publicerad 30 juni 2020 (uppdaterad 1 juli 2020)
I sommar går 23 svenska destinationer tillsammans ut i en unik nationell kampanj för att främja resandet inom Sverige. Den övergripande målsättningen är att inspirera svenskarna till att vilja semestra inom landet och upptäcka att det oväntade är bra.  

Kampanjen tar sin utgångspunkt i att Sverige i år står värd för sommarens resmål. Budskapen kommer främst gå via destinationernas egna sociala medier och hänvisar till att besöka nya platser i Sverige. Lanseringen sker i samband med att Sveriges reserestriktioner förändrades den 13 juni och att semestertiderna tar vid efter midsommar.  

– Alla tänker hemester och staycation denna sommar men vi vill uppmana till att även röra sig utanför sina lokala områden. Detta blir en unik kampanj där 23 svenska destinationer tipsar om upplevelser i andra delar av Sverige för att få till ett flöde av turism i landet. Det har nog aldrig hänt tidigare, säger Maria Westin, ordförande i SNDMO, Swedish Network of Destinations Management. SNDMO har som syfte att främja kommersiella gästnätter i städerna runtom i Sverige som har drabbats hårt under året. Resandet ska ske i linje med rådande rekommendationer.  

På sajten roadtrip-roulette.se presenteras utvalda tips från Malmö till Kiruna för att visa besökaren oväntade upplevelser runtom i landet. Tipsen genereras slumpvis och ska väcka intresse att ytterligare utforska en destinations utbud och slutligen inspirera besökaren att planera sin resa dit. 

De oväntade besöksmålen som lyfts i Eskilstuna är ReTuna Återbruksgalleria, Stora Sundby slott och Musikvandringen om Kent, som går att gå på egen hand eller tillsammans med en guide. På det unika besöksmålet ReTuna, som sedan 2019 är med i Guiness Rekordbok för världens första Återbruksgalleria. Här är allt som säljs återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat.

– Vi på ReTuna har genom åren fått stor internationell uppmärksamhet men hoppas nu locka fler inhemska besökare till oss, säger Sofia Bystedt, Centrumledare på ReTuna Återbruksgalleria.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.