Nästa artikel
Restips: Undersköna Bayern
TYSKLAND

Restips: Undersköna Bayern

Publicerad 22 oktober 2018 (uppdaterad 9 januari 2019)
Öster om München breder det böljande landskapet ut sig och bjuder på fantastiska scenerier. Här hittar du det genuina Bayerns otaliga små pittoreska byar.

Utsikten över det böljande landskapet avslöjar en charmig liten bayersk by i fjärran. Den speciella lök-kupolen på kyrkan talar genast om att vi är i Sydtysklands grönskande landskap. Den perfekt underhållna vägen följer det böljande landskapet och bjuder hela tiden på spännande orter som inte går att hålla i bättre skick. Vi är i Europas rikaste område och det syns på allt som mänsklig hand rör vid.

Då och då dyker män klädda i Lederhosen och den så typiska gröna hatten upp medan kvinnorna mer sällan till vardags går i folkdräktsklänningen, dirndl. Dirndl ser man mest vid högtider och så förstås om man är här på sensommarens almabtried, då korna tas från vall till stall. Då är dessutom korna klädda i sina finaste utsmyckningar och det är en folkfest som inte bör missas. På långt håll hörs de överdimensionerad pinglorna när korna går efter vägarna men det riktigt spektakulära är när hundratals djur springer fritt genom orterna under överinseende av bönderna som ofta nog är kvinnor. Har du inte sett det ska du försöka lista ut var detta kan ske där du är. Det enda råd jag kan ge för att hitta dem är att googla eller fråga eftersom almabtrieb hålls på väldigt många platser.

Men ändå handlar den här rutten om att uppleva naturen i Bayern på ett sätt som inte många tar sig tid till. Du bör ta det lugnt, stanna till här och där, njuta av det underbara landskapet för att senare kanske styra kosan mot Berchtesgaden. Det här är en tur för att bara njuta!

Kör så här: Amerang – Obing – Kloster Seeon (16km) – Truchtlaching – Klosterkirche Baumburg – Stein/Traun (31km) – Palling (39km) – Tyrlbrunn (44km) – Tittmoning (55km) – Ostermiething – Ibmer Moos – Michaelbeuern (88km) – Mattsee (110km) – Schleedorf – Seekirchen/Wallersee (120km) – Obertrum – Oberndorf (139km) – Laufen – Abtsdorfer See – Petting (152km) – Tettenhausen – Waging am See (165km) – Otting – Kammer – Nußdorf (179km) – Seebruck (191km) – Eggstätt – Höslwang – Amerang (215km)

Var?

Öster om München, området mellan väg 15 och 204, norr om motorvägen A8/E52/E60

GPS: N47°59'47", E12°18'19"

Camping finns på många ställen men varför inte börja turen i Amerang där du även kan titta på slottet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.