Gott om utrymme och härlig natur på lugna Oknö.

Nästa artikel
Lugnt alternativ till Öland
Camping

Lugnt alternativ till Öland

Publicerad 14 juli 2015 (uppdaterad 27 juli 2015)

Gott om utrymme och härlig natur på lugna Oknö.

Den rullande redaktionen har stannat till på Oknö utanför Mönsterås norr om Kalmar. Denna underbart härliga ö har två campingar och när du tröttnat på Ölands turistmyller är det här en riktig oas.
Dygnet på Regenbogens camping, Oknö, börjar med att välja plats och det blir inget lätt val. Ska jag stå med utsikt mot vattnet eller nära talldungen? Jag väljer raden närmast havet precis som de flesta andra gjort denna måndag. Det råder ett trivsamt lugn på campingen och det är så dagen fortskrider. Det är en lagom mix mellan tyskar, schweizare, svenskar och andra nationaliteter som ger en trevlig och avslappnad stämning.

Inom kort sätts grävmaskiner i arbete på en tidigare tennisplan, där ska det bli ställplats (de kallar det quick-stop) för husbilar och priset blir 100 kr/dygn. Betalning läggs i ett kuvert med fordonsuppgifter i en låda. För hundralappen ingår användning av servicehusen men inte el. Troligen kommer det även att byggas ett par quick-stop för husvagnar också.

Efter en jogging-/promenadrunda runt ön (och lite jobb vid datorn förstås) blir det dags för middag i campingrestaurangen. Mätt och belåten är jag nu tillbaka i husbilen och sammanfattar dagen. Som ni förstår vill jag gärna stanna längre på denna camping och ö men plikten kallar söderut. Ett hett tips till dig som är ute på en hektisk semester är att stanna till på Regenbogen för att lugna själen lite. Cykla, promenera, bada, ät gott och kanske testa den mysiga bastuanläggningen som jag tyvärr inte hann testa.

Relaterade bildspel

Regenbogen Oknö Camping
Adress: Oknövägen 12, 38392 Mönsterås
Hemsida: www.regenbogen.se
Kontakt: 0499-44902
Faciliteter: servicehus med dusch, wc, hkp-wc, familjeduschar, spa-anläggning, restaurang, scen, badplats, dvd-filmer, promenadstigar m.m.
Antal platser: ca 95 st
Pris: 340 kr/dygn inkl el/servicehus
GPS: N57°00'43" E16°30'20"
Kartbild i google maps

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.