Bild
Nästa artikel
JÄMTLAND

Yra i Östersund

Publicerad 25 juli 2016 (uppdaterad 25 juli 2016)
Storsjöyran storsatsar på Yranveckans kringaktiviteter. Under tio dagar, 22-31 juli, fylls Östersund av spännande aktiviteter och evenemang. Konst, konsertcirkus, gatuteater, utomhusbio och svenskt rekordförsök i quiz är bara några exempel på vad som är på gång.
Storsjöyran fick utmärkelsen ”Sveriges bästa livearrangemang” 2015 och i år satsar de ännu mer på den tio dagar långa Yranveckan. Utöver musiken är ”övrigtprogrammet”, som innehåller alltifrån konstutställningar till Miss Inga’s Dragbingo och Drive-in bio, ett unikt inslag i festivalsammanhang. Yranveckan är i år större än någonsin och innehåller något för alla, där det mesta dessutom är kostnadsfritt.

- I år blir Storsjöyran ännu mer för ännu fler, vilket skapar ett mervärde för Östersund och för de gäster som besöker oss. Artistutbudet är fantastiskt och dessutom erbjuds en uppsjö av roliga aktiviteter i hela stan. Både de som planerat att gå på Yrans festivalkvällar och de som inte har det kan hitta aktiviteter som passar dem, säger Anette Tandberg, VD på Destination Östersund. 

Krogstråket, med tillfälliga restauranger i Östersunds hamn, slår som vanligt upp portarna fredag 22 juli och pågår till och med söndag 31 juli. I Residensträdgården, lördag 30 juli kl 15.00, kommer ett stipendium delas ut till minne av skådespelaren Kim Anderzon. I övrigt är tivoli, konstutställning, konsertcirkus, gratiskonsert med Bröderna Lindgren och skivmässa på Storsjöteatern ett axplock ur programmet som besökarna kan ta del av. 

Hela programmet finns att läsa här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.