Bild
Nästa artikel
ÖSTERGÖTLAND

Volkswagen-träffen Bug Run i Mantorp

Publicerad 10 juni 2016 (uppdaterad 10 juni 2016)
I helgen är det dags för legendariska Bug Run på Mantorp Park. Det blir Volkswagen på både längden och bredden på Sveriges största märkesträff.

De flesta har för länge sedan tappat räkningen över hur många gånger denna Sveriges största märkesträff har arrangerats. En som vet är grundaren, som varit med alla åren.

– Det är 33 år i år. Och det är helt fantastiskt hur evenemanget utvecklats över tid, säger Johan Grape från Linköping. 

Det var han och ett litet kompisgäng som startade VW-träffen efter amerikansk förebild på 80-talet. I arrangörsledet ser det fortfarande ungefär ut på ungefär samma sätt. Ett litet gäng vänner, en fokuserad organisation där alla vet vad som behöver göras. 

Bland besökarna har däremot mycket förändrats. Numera finns det både barn och barnbarn till de första besökarna som delar intresset och gillar stilen. I början var det nästan bara VW-bubblor i utställningen, i dag handlar det mycket om styling på Golf och Passat. 

Många av dem inrättar hela sitt år efter den stora träffen på Mantorp Park. Redan flera dagar före träffen köar de utanför banan. Till helgen väntas nära 2 000 Volkswagen-bilar av alla årsmodeller delta. Nytt för i år är Sverigepremiären för Golf GTI Clubsport, Beetle Dune och Beetle Dune Cabriolet. 

Dessutom firas Golf GTI, som fyller 40 år i år, med en stor parad som komplement till alla de vanliga aktiviteterna under lördagen, banracingkörning på STCC-banan, Formel Vee och dragracing, kort sagt all sorts körning som är möjlig på Mantorp Park. Campingen med DJ på scenen alldeles intill E4 drar också många. Men allra störst är söndagens utställning, Skandinaviens viktigaste för alla Volkswagen-intresserade. Precis som för 33 år sedan. 

– Det är fantastiskt att se all entusiasm för bilarna och för märket som besökarna visar. Jag tycker att det är ett uttryck för Volkswagens enorma bredd och styrka att så många entusiaster tar sig tid och kraft att utveckla sina drömmar på det här sättet. Den här långvariga traditionen av entusiastträffar och alla ambassadörer är så oerhört betydelsefulla för oss på Volkswagen, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Var?

Mantorp ligger strax norr om Mjölby efter E4:an.

GPS: N58°22'12", E15°16'60"


Här hittar du Bug Runs hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.