Bild
Nästa artikel
DALARNA

VM i skicross och snowboardcross till Idre

Publicerad 17 januari 2021
Nu är det klart att världsmästerskapen i skicross och snowboardcross, 11–13 februari 2021 kommer att avgöras i Idre. Det är första gången som Sverige arrangerar VM i dessa grenar och givetvis finns förhoppningar att hemmanationen ska vinna medaljer.

Idre Fjäll har arrangerat världscupen i fem år och kommande vecka är det dags igen med tre tävlingar under en vecka. Tidigare evenemang har gett mersmak. Såväl aktiva, samarbetspartners har trivts bra i Idre och med det sätt som evenemangen genomförts. Efter överläggningar mellan Svenska Skidförbundet, Idre Fjäll och ett antal samarbetspartners är det nu klart att VM kommer att avgöras på Idre Fjäll 11–13 februari.

– Det är en dröm att få arrangera ett världsmästerskap och återigen ett kvitto på att Idre Fjäll tillsammans med Svenska skidförbundet har både en arena och ett kunnande som gör att vi kan stå som värd för VM på ett både roligt och säkert sätt. Kul för Sverige och bra för Dalarna, säger Tommy Halvarsson, marknads- och försäljningschef på Idre Fjäll. 

Arrangörerna välkomnar aktiva, ledare och funktionärer till VM-dagarna. Säkerheten för dessa kategorier samt personal på plats, är i fokus när Idre tillsammans med Svenska Skidförbundet nu arbetar fram en detaljplan kring logistik, praktiskt genomförande och säkerhetsrutiner.

Svenska skidförbundets alpin chef Tommy Eliasson Winter döljer inte stoltheten i att återigen landa ett världsmästerskap till Sverige, denna gång till Idre Fjäll. 

– Detta är ytterligare ett bevis på kvaliteten inom svensk alpin skidsport. Idre Fjäll har under flera år visat att de levererar kreativa tävlingar i yttersta världsklass, som åkarna utsett till världscupens främsta vid flertalet gånger. Men även att man står för ett helhetstänk för värdskap i absolut världsklass. Det är lika delar anläggning och servicetänk som gör att Idre Fjäll och Svenska skidförbundet får anordna detta, säger Tommy Eliasson Winter.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.