Nästa artikel
Vilsta camping i Eskilstuna träffplats för MC
SÖDERMANLAND

Vilsta camping i Eskilstuna träffplats för MC

Publicerad 16 augusti 2019 (uppdaterad 16 augusti 2019)
Vill du uppleva häftiga motorcyklar ska du bege dig till Vilsta camping när Gold Wing Club Sweden nu i helgen har en träff med sina spektakulära motorcyklar. Gold Wing är Hondas stora touringmodell som inte sällan drar små husvagnar och på lördag kommer de att paradera i Eskilstuna.
Gold Wing Club Sweden är en märkesklubb för Hondas kanske mest spektakulära modellserie som lanserades 1975 och blivit sinnebilden för motorcyklar i XXXL-format. De första var fyrcylindriga men numer är de försedda med en sexcylindrig motor på 1800 cc, stor kåpa, stora packfickor och top-box. Det är en modell som garanterat väcker stor uppmärksamhet var de än stannar och när de samlas i grupp är det något alldeles extra. Så blir det lätt när nypriserna ligger i nivån 300 000 kronor och med extrautrustning och matchande husvagn mycket väl når upp till priser jämförbara med billigare husbilar.

För som om det inte räckte med en i originalutförande extrautrustar många ägare sina exemplar med extra krom, lysen i mängd och inte helt sällan släpvagnar eller husvagnar. Även de senare ska då matcha motorcykelns finish och stil och ekipagen upplevs ofta som konstverk. När de nu i helgen samlas på Vilsta camping i Eskilstuna blir det en spektakulär tillställning med internationell klang.

Ägare av Gold Wing är ofta äldre personer som uppskattar bekvämt motorcykelliv och det genomsyrar såväl motorcyklarnas konstruktion som utrustning. Likaså är de ofta med i de nationella klubbarna som finns i 26 av Europas länder och redan under torsdagen hade det kommit ekipage från Österrike, Finland, Belgien, Norge och Italien. Under fredagen den 16 augusti lär det komma än fler deltagare till denna 37:e Sverigeträff men det är inte första gången just Vilsta camping står som värd för arrangemanget, förra gången var 2011.

Under fredagen drar en glänsande och internationell mc-kortege genom Mälardalen när det anordnas en guidad utflykt till Gripsholms slott genom Björsund och Strängnäs. Under lördagen kommer klubben köra en nationsparad genom Eskilstuna där varje nation kör med sin nationsflagga fladdrande i vinden fäst på motorcykeln radioantenn.

Så ser du extra många motorcyklar på vägarna runt Eskilstuna ska du inte bli förvånad och beger du dig till Vilsta camping får du sannolikt möjlighet att beundra dessa spektakulära ekipage på närmare håll.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.