Nästa artikel
Veteranrally i Kullabygden
SKÅNE

Veteranrally i Kullabygden

Publicerad 28 augusti 2015 (uppdaterad 1 november 2019)
På lördag den 29 augusti är det fest för dig som gillar veteranfordon för då hålls den 24:e omgången av Lergökarallyt. Omkring 500 fordon väntas till festligheterna på Valhall park.

Till årets rallyrunda uppges det komma omkring 500 deltagare med de minst 30 år gamla fordonen som kommer att köra rallyt i Kullabygden. Bilarna som ska delta i rallyt samlas i parken från strax efter klockan sju morgonen och den första starten går klockan halv tio men ett antal kommer att stå kvar i parken. Det ska enligt anmälningslistan till och med komma en mer än 100 år gammal T-Ford.

Normalt besöks Lergökarallyt av flera tusen besökare som förutom att titta på personbilar, motorcyklar, mopeder, bussar eller annat på hjul kan njuta av andra attraktioner på plats. Bland annat kommer Kullabygdens lantbruksmuseum att köra en stor skördetröska samt en stenkross och Bjäre Kulla matmarknad finns som tidigare med i parken.

Även den svenska husbilsklubben finns som vanligt på plats i parken med omkring 150 husbilar.

Rallyrundan går först igenom centrala Ängelholm och sedan vidare mot Farhult, Svanshall, Brunnby, Väsby, Ingelsträde, Mjöhult, Strövelstorp och tillbaka till Valhall park.

Var?
Ett par kilometer norr om Ängelholm. Följ skyltning.

Här hittar du evenemangets hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.