Bild
Nästa artikel
VÄSTERGÖTLAND

Vårrunda i Kinnekulle

Publicerad 2 maj 2017 (uppdaterad 2 november 2019)
Nu kommer våren med stormsteg och Vårrundan på Kinnekulle är ett säkert tecken på det när bygdens alla kreativa människor bjuder in till öppet hus. Första helgen i maj är det dags!

Den första helgen i maj lever hela Kinnekulle upp då konstnärer och hantverkare öppnar sina ateljéer och restauranger och caféer dukar upp med lokala delikatesser. Aktörererna bjuder i år besökarna på en mångfacetterad blandning av konst, hantverk, musik, skådespel, guidningar, naturvandringar samt självklart mat, fika och aktiviteter för hela familjen.

I år medverkar tretton nya aktörer och några av dem är Rivendällgården i Kinne-Kleva med sin gårdsbutik och försäljning av ekologiska grönsaker, Ramslöksbackens foto i Blomberg där fotograf Malin Thorbjörn har fotoutställning, konstnären och samlaren Jonas Liveröd som visar sin verksamhet i kvarnen i Ågårdskvarn, Grönkullas keramik med keramisk tillverkning i olika tekniker, Helgerums bruksting med gammalt och nytt från svenska glasbruk, Bryggeriet i Götene som säljer vällagrade ostar och syateljén Avrebeka i Gössäter som tillverkar kläder och andra textilföremål.

Som tidigare år kommer det i Österplana kyrka finnas en samlingsutställning där alla 84 aktörer i Vårrundan ger ett smakprov på vad de ställer ut eller medverkar med.

Ta chansen och upplev unik natur och kreativt skapande på en och samma gång.

Artikeln ursprungligen publicerad den 21 april.

Var och när?
Österplana kyrka ligger mellan Götene och Hällekis. Kör av E20 vid Götene där väg 44 går mot Lidköping.

Den 6-7 maj 2017

GPS:  N58°34'27", E13°25'44"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.