Bild
Nästa artikel
BLEKINGE

Världsarvsfestivalen 24-28 oktober

Publicerad 18 oktober 2018
Karlskrona fyller 20 år som världsarv och nu välkomnas besökarna att fira utmärkelsen den 24-28 oktober med guidade turer, föreläsningar, utställningar och musik.
Föreningar och organisationer bidrar till programmet med olika evenemang och aktiviteterna är oftast kostnadsfria. På deras hemsida finns mer detaljerad information och programmet uppdateras löpande.

Här är något av det som händer.

Karlskrona kommuns kultur- och upplevelsechef Max Dager inviger utställningen i Karlskrona konsthall klockan 11. Utställningen är producerad av Wikimedia och UNESCO som en del i kampanjen Unite4Heritage. För att fira 20 års jubileumet ställer KulturPaletten ut målningar, skulpturer och faktakort om världsarvet Karlskrona.

Filmen Walking Backwards (Birger's Walk) från 2018 visas och det är en film av Julie Poitras Santos i samarbete med Konst i Blekinge.

Du kan även gå en timmeslång guidad tur och få en snabbintroduktion till världsarvet, gå en guidad tur på Lindholmen och repslagarbanan som ordnas av Varvshistoriska föreningen där Wasa-skjulet, Speljakten och av kölblock för projekt med ektimmer och linjeskepp visas eller så gillar du kanske "Befästningar till havs" på Basareholmen, Drottningskärs Kastell samt en skärgårdstur med M/F Södern II. I programmet framgår tider för de guidade turerna samt hur många deltagare som tillåts. Förhandsanmälan kan krävas.

Programmet, som är fylligt, hittar du här uppdelat på de olika dagarna, 24, 25, 26, 27 och 28.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.