Bild
Nästa artikel
EVENEMANG

Valborg närmar sig med stormsteg

Publicerad 25 april 2017 (uppdaterad 25 april 2017)
Visst, det firas Valborg på de flesta platser men varför inte kombinera det med ett besök i den speciella miljön i världsarvet Falu Gruva?

Söndagen den 30 april firas barnens valborg kl 10.00-14.00 med en mängd roliga aktiviteter och guidade turer i gruvan. På kvällen blir det traditionellt valborgsfirande med vårtal, sång och så klart en rejäl brasa.

Barnens valborg
Kom och fira barnens valborg hos oss kl 10-14. Här finns massor att göra och upptäcka.

Program:
Träna yoga och stationsträning med Glimma
Barngymnastik med friskis och svettis
Blåljustorg. Träffa brandmän, poliser och ambulanssjukvårdare och passa på att kika in i deras fordon. Med reservation för eventuella utryckningar.
Fiskdamm
Ponnyridning
Musiklek 11.30 och 12.30
Prova på backhoppning
Bakluckeloppis
Tipspromenad
Gruvtåget kör runt på området hela dagen

Under dagen kommer vårt museum att vara öppet och vi bjuder alla barn på fri entré. Vuxna betalar 80 kr. Vi har tre stycken skrock och sägen turer ( 3-7 år ) och två vanliga guidade visningar under jord. Vi rekommenderar förbokning av de guidade visningarna. För tider, priser och bokning, klicka här: Öppettider, priser, bokning

Dagen avslutas med körsång av Lillmariorna, Mariakören och Vox Maria kl 13.15  och efter det tänder vi barnens brasa invid Stora Stöten.

Traditionellt valborgsfirande
Kvällens firande startar klockan 21 med sång av Pop & rockkören, vårtal av landshövding Ylva Thörn och avslutas med en rejäl brasa på kanten till Stora Stöten.

Under dagen och kvällen kommer Café Gjuthuset och Geschwornergården hålla öppet så passa på att fika, äta och umgås!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.