Nästa artikel
Umeå 2014 - Europas kulturhuvudstad
VÄSTERBOTTEN

Umeå 2014 - Europas kulturhuvudstad

Publicerad 23 januari 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
2014 är Umeå Europas kulturhuvudstad. Under året planeras ett stort utbud av evenemang och spännande samarbeten som lockar kulturbesökare till Umeå.
Det samiska kommer vara ett övergripande tema under kulturhuvudstadsåret och programmet följer därför det samiska kalenderåret med åtta årstider med olika karaktär och särdrag.
 

Hur ska kulturhuvudstadsåret genomföras?
Kulturhuvudstadsåret är ett projekt som ägs av Umeå kommun men det har många intressenter och delprojekt. De flesta av aktiviteterna under 2014 kommer att arrangeras av föreningar, organisationer, kulturinstitutioner och andra aktörer. Umeå2014 har ett team som samordnar kulturhuvudstadsåret, med uppbackning från delar av den kommunala organisationen.

Läs mer på Umeå2014s webbplats

Forum för levande historia kommer att genomföra ett antal stora aktiviteter i Umeå under 2014. Bland annat kommer ceremonien och aktiviteter i samband med Per Anger-priset 2014 ta plats i Umeå. Mer information om aktiviteter kopplade till kulturhuvudstadsåret kommer att finnas på vår webbplats samt i kalendariet Umeå2014.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.