Bild
Nästa artikel
DALARNA

Tomteland, ett vinteräventyr i Dalarna

Publicerad 1 december 2017 (uppdaterad 1 december 2017)
I Tomtens eget hus vid Gesundaberget utanför Mora bor han året om tillsammans med Häxan, busmössen, trollen och de andra. Grönklittsgruppen erbjuder barnen en heldagsupplevelse genom sagor som man annars bara möter i böcker.
Tomten är i verkligen i ropet just nu, det märktes när Tomteland öppnade förra helgen. Många besökare hade åkt till parken för att få uppleva den magi som bara Tomten och hans vänner kan frambringa. Det var stämningsfullt och vackert, dessutom inbäddat i en gnistrande vacker vinterskrud, en kuliss som hämtad ur den bästa sagan.

– Vilken fin start vi har fått, och äventyren fortsätter, hela december, säger Nicklas Lind, anläggningschef. Vi är stolta över vårt Tomteland, vi vill skapa minnen för livet, för alla åldrar.

I år bjuder Tomteland på ett teateräventyr där besökarna får följa vinterälvan Gnistra och hennes vänner i sökandet efter ”Julens Stjärna”.

– Teatern är uppdelad i tre akter och ger besöket en alldeles speciell inramning. Som besökare känner man sig delaktig, och förflyttad till en annan värld. Den tredje akten är som en final på dagen, en magisk upplevelse när det börjar skymma ute, med juleljus och vacker musik. Det är ett fullspäckat program från klockan 10 då parken öppnar, tills att den stänger vid 16. Vi får frågor om det går att lämna in önskelistor till tomten, och ja, det går jättebra, det är öppet hela dagen i Tomtens hus. Man kan säga att det råder lite högkonjunktur just nu för tomten, som jobbar både natt och dag för att hinna med alla paket… 

Följande tider är Tomteland öppet i december: 
Fredag-söndag 1-3 dec, fre-sön 8-10 dec, fre-sön 15-17 dec, fre-lör 22-23 dec, samt mån-sön 25-31 dec.

Strax söder om Mora efter E45. GPS:  N60°52'46", E14°31'04". Här hittar du Tomtelands hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.