Nästa artikel
Svampar utan gift
GÖTEBORG

Svampar utan gift

Publicerad 27 augusti 2015 (uppdaterad 1 november 2019)
Många av oss älskar att utnyttja det mobila livets fördelar med att komma ut i naturen och kanske gillar du även svamp? I Göteborg får du lära dig skilja ut de oätliga 1-7 september!

Vi läser regelbundet om människor som drabbats av svampförgiftning men det finns ett bra sätt att lära sig undvika fällorna. Att gå på en utställning med riktiga svampar är det absolut bästa sättet att lära sig se skillnad på vilka svampar man kan äta och inte. Här kan man använda alla sina sinnen och känna, lukta och titta. Under Botaniskas årliga svamputställning får du veta mera. 

Utställningen pågår 1 - 7 september i Stallet. Öppet varje dag 10 - 19. Fri entré.
Våra svampexperter  Magnus Neuendorf och Robert Daun svarar på frågor kl 13 – 15.

Svamputställningen i Botaniska trädgården har blivit en tradition och som så många gånger förut är det Magnus Neuendorf som ansvarar för utställningen.

För att den som är nybörjare ska känna sig trygg har Magnus en speciell avdelning i svamputställningen där ett tiotal lämpliga matsvampar för nybörjare exponeras med en grundlig beskrivning.

- Att gå på en utställning med riktiga svampar är det absolut bästa sättet att lära sig se skillnad på de olika arterna. Här kan man använda alla sina sinnen och känna, lukta och titta. Våra skogar är så rika på goda svampar och det är synd om man inte vågar plocka annat än kantareller och karljohan, tycker Magnus Neuendorf.

I år kommer det även att finnas en avdelning som handlar om lavar.

Färga med svamp

Ann Bernhardtz–Heimer lär ut tekniken att färga ullgarn med svamp. Hon visar också färdiga produkter som tröjor, koftor och mössor i fantastiska, mångskiftande och mjuka färger. Helgen 5 - 6 september kl 12-16. Växthusen. Ingen avgift.

Svampbestämmning

Varje måndag 17 augusti - 5 oktober kl 18 - 20. Växthusen. Pris: 20 kr/korg. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.