Bild
Nästa artikel
VÄSTERBOTTEN

SM och triathlonfest till helgen

Publicerad 21 juli 2016 (uppdaterad 21 juli 2016)
I Umeå laddas det för fullt för SM och deltävling tre i Danske Invest Triathlon Series som går av stapeln 23-24 juli.

Danske Invest Triathlon Series tredje stopp görs i Umeå, som i år också arrangerar SM, JSM och RM på Olympisk distans. Mästerskapstävlingarna avgörs på lördagen och motionsloppen på söndagen.

Tävlingscentrum kommer som tidigare år att vara beläget vid Hamnmagasinet. Simningen sker i Umeälven och cykling & löpning på avstängda gator i centrala Umeå.

I startlistan finns bland andra Mikaela Persson (Terrible Tuesdays Triathlon Club), regerande svensk mästare på Olympisk distans, och svenska mästaren i sprint 2016, Annie Thorén (Motala Triathlon Club). Annie siktar på topp tre och ser fram emot en för henne ny tävling i en ny stad.

– Det känns jättekul. Jag har aldrig varit i Umeå och det är alltid roligt med nya tävlingar. Jag hoppas att så många som möjligt som står på startlistan också står på startlinjen, säger Annie. 

På sprint-SM i Uppsala i juni tog Annie som sagt guld, något som stärker henne inför racet i Umeå. 

– Jag får ge mig själv cred att jag har fart i kroppen trots att jag tränar och fokuserar på längre distanser. Jag hade inte så mycket självförtroende inför sprinten i Uppsala men jag visade att om jag har en bra dag kan jag plocka fram speed också.

Gabriel Sandör (IK NocOut.se) är regerande svensk mästare på herrsidan och målet är att fortsätta vara det ett år till. Formen säger han är stabil och att han tävlade i Gävle i helgenpåverkar inte så mycket.

– Jag har tävlat mycket nu så man vänjer sig. Och en sprint (som det var i Gävle) sliter ju inte lika mycket som en Olympisk, säger Gabriel och fortsätter:

– Mitt mål är att försvara SM-guldet men det är många bra med; Ludwig Fleetwood, Oskar Djärv, Joel Vikner, Axel Ek med flera.

Vattentemperaturen i Umeälven uppmättes i måndags till 17,5 grader och väderprognosen för tävlingsdagarna visar molnigt men regnfritt och runt 20 grader. 

Umeå Triathlon är en gemensam satsning från Umeå kommun, Svenska Triathlonförbundet och flera lokala föreningar. Tävlingen ingår i Danske Invest Triathlon Series som den tredje av fyra deltävlingar.

Serien avslutas i Malmö den 6-7 augusti. För de allra främsta svenskarna kommer slutplaceringen att avgöras i den Europacuptävling som arrangeras inom ramen för Malmö Triathlon på lördagen. Vilka som hamnar på startlistan till den tävlingen står klart efter Umeå Triathlon som är en av kvaltävlingarna.

Starttider

Lördag 23 juli

13.00 Masters 80- år
13.15 Ungdom 16-17 år
14.00 Masters 35-79 år
17.00 Dam senior/junior
17.30 Herr senior/junior

Söndag 24 juli

09.00 Motion Olympisk/Motion Olympisk stafett
12.30 Motion Sprint/Motion Sprint Stafet

Mer info om tävlingen

www.umea-triathlon.se

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.