Bild
Nästa artikel
SKÅNE

Skånes Djurpark öppnar tidigare än planerat

Publicerad 3 februari 2021
I år smygöppnar Skånes Djurpark redan under sportlovsveckan i februari för att välkomna familjer som längtar ut efter roliga familjeaktiviteter. Den nya upplevelsen är helt och hållet utomhus och i den stora parken väntar bland annat Snökristalljakt, Vildmarksbingo och möten med spännande nordiska djur.

I en tid när många längtar ut efter roliga utomhusaktiviteter under helger och lediga dagar bjuder Skånes Djurpark in till Sportlov i Djurparken. Under lovveckan kommer gästerna bland annat kunna gå på Snökristalljakt i parkens skogar. Skogsväktaren har gömt magiska snökristaller i parken och det blir barnens uppgift att hitta dem. Alla lekområden och hinderbanor kommer att vara öppna och precis som vanligt kan man under rundan i parken träffa både nordiska rovdjur, hjortar och bondgårdsdjur. Fåret Shaun och hans vänner är på plats i Fåret Shaun Land och grillarna står tända runt om i parken.

– Vi väljer att öppna tidigare än planerat. Vi tror och hoppas att det uppskattas av familjer som längtar efter bra aktiviteter när mycket ställs in. Det är första gången vi håller öppet under sportlovet, men det kanske kan bli en ny tradition, säger Skånes Djurparks VD Glenn André Viste Bøe.

Precis som under hösten och julen har Skånes Djurpark vidtagit extra åtgärder jämfört med sommarsäsongen. Antalet gäster i parken begränsas ytterligare, alla biljetter förbokas online och varje sällskap får en egen ankomsttid. Numera förbokar även den med säsongskort sin biljett innan ankomst. Andra åtgärder som skapar förutsättningar för en trygg upplevelse i parken är informationsskyltar med Folkhälsomyndighetens riktlinjer, tydliga distansmarkörer vid djurhägn och attraktioner, handspritstationer och personal på plats som påminner gästerna om att hålla avstånd. 

Sportlov i Djurparken pågår mellan den 20-28 februari och parken är öppen mellan kl. 10-16. Mer information och biljetter finns på www.skanesdjurpark.se/sportlov
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.