Bild
Nästa artikel
SKÅNE

Skånes Djurpark öppnar för säsongen

Publicerad 9 april 2019
Lördagen den 13 april öppnar Skånes Djurpark för säsongen. Under tre veckor kommer det att vara full aktivitet med äventyrlig äggjakt, påskpyssel i ladan, flera dagliga matningsexpeditioner av djuren och mycket annat.

Säsongsstarten på Skånes Djurpark är ett lika säkert vårtecken som ljudet av tranor, vitsippor i skogen och att björnarna vaknar från sina iden. Björnfamiljen Glok, Esther och fjolårets björnungar är ute och njuter av de ljusare dagarna, redan har en del djur fått ungar och en storkfamilj har flyttat in på taket till ladan i Fåret Shaun Land. 

– Vi känner att intresset är stort inför säsongspremiären och att vi har en spännande säsong framför oss. Många har upptäckt ”nya” Skånes Djurpark med allt vi har utvecklat i parken och nu ser vi fram emot att ännu fler ska få ta del av naturupplevelser och äventyr. Våren är en fin tid att gå på upptäcktsfärd. Djuren är nyfikna, deras pälsar har fortfarande fin vinterskrud, skogens träd är skira så det går lätt att spana på vargar, kronhjortar och fåglar från vår 350 meter långa äventyrsstig Expedition UPP, säger Kasper Schumacher, vd för Skånes Djurpark.

Många stora investeringar och satsningar har gjorts i Skånes Djurpark under de senaste åren. Fåret Shaun Land och Expedition UPP är bara några av nyheterna som tillkommit. Förra året invigdes tältbyn Camp Oak, tentipitält mitt i djurparken där grupper eller familjer kan övernatta med björnar och vargar som närmsta granne. Under påskveckorna håller Camp Oak öppet hus för alla som är nyfikna på hur det är bo i tält. 

Påskaktiviteterna i parken pågår mellan den 13 april och 5 maj. Gästerna kommer att mötas av en färgsprakande och påskpyntad park med en påskstämning utöver det vanliga. Det bjuds på påskpyssel i Ladan, äventyrlig äggjakt och möten med alla spännande djur som bor i parken. 

– Vi kommer att ha den mest äventyrliga påskaktiviteten där både barn, vuxna och parkens djur får vara med om äggjakt. Våra gäster får följa med när djuren ska ha mat och vi utlovar en riktig påskäggsjakt, säger Kasper Schumacher, vd för Skånes Djurpark.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.