Nästa artikel
Skånemejeriers kosläpp 2015
SÖDRA SVERIGE

Skånemejeriers kosläpp 2015

Publicerad 27 mars 2015
Efter påsken blir det grönbete och sommar för korna. Varför inte ta en tur till någon av de gårdar där du kan delta i detta glädjefyllda vårliga evenemang?

Precis som vi längtar korna efter solen, dofterna och det spirande gröna gräset. Och de känner på sig när det är dags att få komma ut i det fria. Så när mjölkbonden öppnar ladugårdsdörren, då bär det av… Korna hoppar, gör krumsprång och spritter av lycka. En del tar fart och rusar hela vägen ut till grönbetet. Det är ett fantastiskt skådespel.

Kom och besök ett av Skånemejeriernas kosläpp. Vårkänslorna smittar garanterat av sig!

Nordvästra Skåne

På Fritorp i Klippan släpps korna ut den 26 april kl. 11.00. Gården öppnar kl.10.00.
Förutom kosläppet kommer det finnas ponnyridning, möjlighet att provsitta traktorer, ko-bingo, en teckningstävling, halmhoppning och man får träffa kalvarna. Kalvin kommer på besök och det kommer finnas försäljning av korv med bröd och närodlat. Alla barn bjuds på chokladmjölk så långt lagret räcker. 
Adress: Hör 2388, 264 92 Klippan.
Hitta hit

Centrala Skåne

På Svalöfs Gymnasium släpps korna ut den 22 april kl. 10.00.
Barnen bjuds på chokladmjölk och kanelbulle så långt lagret räcker. Det kommer vara öppet i smådjursstallarna och i djurparken. Det blir även maskinvisning, halmhoppning, en teckningstävling och så kommer Kalvin på besök. Om barnen vill kan de passa på att lämna sina nappar i nappträdet hos kalvarna. 
Adress: Rönnebergsvägen 8, 268 34 Svalöv.
Hitta hit

Sydvästra Skåne

På Nils Holgersson gymnasiet i Skurup släpps korna den 29 april kl.19.00. Skolan har öppet hus kl.16.00–20.00.
Vad händer på gården? Förutom kosläppet kommer det finnas försäljning av grillad korv, ponnyridning, en teckningstävling och olika slags djur att titta på och klappa om man vill. Kalvin är på plats och bjuder barnen på chokladmjölk så långt lagret räcker. Tänk på att komma i god tid eftersom det brukar bildas köer till parkeringen.

Gå till hemsidan www.nilsholgerssongymnasiet.se
Adress: Skurup 4860, Väg 755 (Landsvägen mot Skivarp)
Hitta hit

Nordöstra Skåne

På Önnestadsgymnasiet släpps korna den 24 april kl.10.00.
Förutom kosläppet bjuder vi på en mindre fika med chokladmjölk från Skånemejerier så långt lagret räcker. Det finns möjlighet att träffa våra djur, åka hölass, titta på kalvar, ponnyridning, provsitta en traktor, vara med på en teckningstävling och andra trevliga aktiviteter. Dessutom kommer Kalvin på besök. 
Adress: Skolgatan 37, 291 73 Önnestad.
Hitta hit

Blekinge

På Björketorps Gård i Johannishus släpps korna den 19 april kl.11.00.
Förutom kosläppet finns det möjlighet att provsitta traktorer, teckningstävling, åka hölass, ponnyridning och andra trevliga aktiviteter. Det kommer finnas försäljning av grillad korv, kaffe och självklart gårdens hemmagjorda glass. Barnen bjuds på chokladmjölk så långt lagret räcker. Parkeringsavgift 20:- går oavkortat till Fredriksbergs bandyklubb.

Gå till hemsidan www.bjorketorpsgard.se
Adress: Björketorps Gård, 372 95 Johannishus.
Hitta hit

På Naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby släpps korna den 25 april kl.11.00.
Vad händer på gården? Förutom kosläppet finns det möjlighet att åka hölass bakom traktor, ponnyridning, provsitta traktorer, en teckningstävling och mycket mer. Barnen bjuds på chokladmjölk och bulle så långt lagret räcker. Det finns försäljning av fika, grillad korv och hamburgare.
Adress: Gamla Riksvägen 61, 372 62 Bräkne-Hoby.
Hitta hit

Västergötland

På gården Runneberg utanför Skövde startar betessläppet kl 11.00 den 2 maj.
Vad händer på gården? Efter kosläppet kommer Moster Susannes EKOhönor att springa ut i hönshagen. Provsmakning av goda produkter, ponnyridning, lokala utställare och sopp- och kaffeservering. Det är skyltat från Igelstorp och Fjället. 
Adress: Jonas och Anders Lantbruk AB, Runneberg 1, 541 92 Skövde 
Hitta hit

Östergötland

Kosläpp på Öjeby gård, 2 maj. Gården är öppen mellan kl. 10.00–14.00. Korna släpps kl. 11.30
Vad händer på gården? Det kommer även finnas möjlighet att provsitta traktorer, ponnyridning, gå lärande tipspromenad, ta tramptraktorkörkort, hoppborg på bondens vis och mer därtill. Besök gärna marknaden där ni kan handla närproducerade produkter. Finns även försäljning av grillad ekologisk hamburgare och korv, dryck, glass och kaffe. Barnen bjuds på mjölk så långt lagret räcker! Parkeringsavgift 20:-
Adress: Öjeby gård Askeby, 285 62 Linghem 
Hitta hit

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.