Nästa artikel
Säsongsöppning på Norrvikens trädgårdar
SKÅNE

Säsongsöppning på Norrvikens trädgårdar

Publicerad 23 mars 2021 (uppdaterad 23 mars 2021)
Den 1 april öppnas grindarna till Norrvikens trädgårdar. Längtan efter våren stillas i utställningen ”Vårlängtan i Erikshus” och de yngre besökarna undersöker Skogsslingan och letar ledtrådar i årets upplaga av Påskrundan.

Samarbetet med scenograf och utställningsproducent Eva Canebro fortsätter även i år genom utställningen ”Vårlängtan i Erikshus” 1 april - 23 maj. Här erbjuds besökaren en utställning som tagit sitt avstamp i jungfru Marias avtryck i naturen. Vart än vi går finns hon som en symbol genom blommor och växtlighet. Vi bedåras av den lilla anspråkslösa ”jungfruns ögon” eller förgätmigej som den också kallas och hänförs av liljekonvaljen som sägs ge tur i kärlek och att lyckan återvänder. Med denna utställning stillas den första längtan efter vår och ljus. För att besökaren ska känna sig trygg är utställningen utformad så att den beskådas utifrån, samt genom de två entrédörrarna på långsidan. 

Nytt för 2021 är Skogsslingan på Norrvikens trädgårdar, en kunskapsslinga för hela familjen om skogens minsta, men kanske viktigaste djur. Här kan man lära sig mer om insekter, fåglar, bin, fladdermöss, igelkottar och ekorrar. Låt dig även inspireras till att bygga ditt eget insektshotell.

Årets Påskrunda för barnen genomför familjerna på egen hand. Säkert för alla inblandade och minst lika roligt. Sök ledtrådar och utmana liten som stor. Alla mindre deltagare kan vänta sig en överraskning.

Ingen förbokning krävs utan tävlingstalong hämtas vid entrén.

Anders Dahlbom och hans team öppnar Orangeriet restaurang och erbjuder en påskinspirerad á la carte. Under Påskafton serveras en tre rätters påsklunch. Denna dag gäller förbokning. Nytt för i år det stora utbudet av hembakade småkakor & fräscha smörgåsar i Salamander Café. Är man hellre sugen på stenugnsbakad pizza eller handtillverkade praliner föreslås ett besök i Chocolaterian.

Butiken kommer hålla öppet som vanligt med massa härliga vårnyheter. Låt dig inspireras av en väl vald mix av dagens design och antikviteter.

Öppettider

1/4 – 5/4 kl. 10 -17

Pris

Vuxna 150 kr, säsongskort gäller

Barn 0-18 år fri entré

Norrvikens trädgårdar ligger cirka tre kilomer nordväst om Båstad, GPS N56°26'46",  E12°47'53"
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.