Bild
Nästa artikel
JÄMTLAND

Säsongsavslutning för skidälskare

Publicerad 21 april 2017 (uppdaterad 24 april 2017)
Åres traditionella avslutningshelg, Åre Winter Finale, ser ut att bli tidernas skidfest. Den nya satsningen med musikfestivalen Åre Sessions och ett flertal heta artistnamn väntas locka rekordpublik.

Helgen 27 april - 1 maj är ett måste för alla skidälskare och markerar med en rejäl skidfest slutet på vintersäsongen där det blir mängder av event och happenings både i och utanför backen. Allt inramat av härligt vårväder med långa ljusa dagar och glassiga soltimmar på Åreskutan.

I Solravinen i Stendalen bygger de upp en ny park med hopp och rails som kommer att passa alla åknivåer. Om vädret tillåter öppnas den extra parken måndag 24 april och håller öppet fram till och med 1 maj.

Svenska Freeski- och snowboardlandslagen finns på plats i Åre under hela helgen. Shredda med dem på nedanstående tider:

Kl. 10-12         Fredag 28/4    SkiStar Snow Park
Kl. 10-12         Lördag 29/4   Freeride parken Stendalen (om vädret tillåter, annars i Skistar Snow Park)

Givetvis är SkiStar Snow Park inklusive Garden öppen i Bräckeområdet.

- I SkiPasset under avslutningshelgen ingår en hel musikfestival med artister som bl a Veronica Maggio, The Hives, Little Jinder, Karpe Diem, Hurula, Erik Lundin, Ana Diaz och State of Sound. Att addera en hel musikfestival till SkiPasset känns väldigt spännande och det blir helt klart ett mervärde för våra gäster, säger Niclas Sjögren Berg destinationschef SkiStar Åre. 


ERBJUDANDE:Festivalen är en ny satsning där musik- och skidkultur gifter sig lite extra med långa ljusa dagar i skidbacken på dagtid och grymma konserter på kvällstid. Festivalen kommer göra nedslag på olika platser runtom i Åre, i skidbacken, på barer, på klubbar och på den större inomhusarenan på Holiday Club. Totalt kommer det handla om ett tjugotal artister, klubbar och DJ:s som på ett eller annat sätt tonsätter Åre under denna avslutningshelg. Förutom ett gediget skid- och nöjesutbud finns en hel del andra Åre Sessions-aktiviteter att ta del av. Bland annat Skidskola för nybörjare, Guidade toppturer med Protect Our Winters, Freeride Sessions med InspireUs, Railjam med Jesper Tjäder, Yoga på Ski-Inn. Flertalet ingår i SkiPasset.

- Det känns väldigt spännande med vår nya och långsiktiga satsning tillsammans med Luger. Att redan första året få denna respons från våra gäster bådar gott för att stärka Åres avslutningshelger flera år framöver då Åre Sessions kommer tillbaka redan 2018, avslutar Niclas Sjögren Berg.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.