Nästa artikel
Restips: Växthusvår
ÖREBRO

Restips: Växthusvår

Publicerad 28 februari 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Lördag 1 mars öppnar Örebro Stadsträdgården för säsongen där vårens första lökväxter blommar. Det är en fröjd för ögat och en lisa för själen att få njuta av vårens ankomst, även om den sker inomhus tills vidare.

Örebro Stadsträdgård hälsar alla välkomna till årets lökutställning där de bjuder på de allra flesta av vårens tidiga lökväxter som exempelvis krokusar, scilla, vårlök, tulpaner och påskliljor.

– Vi vill med utställningen erbjuda alla en möjlighet att redan nu känna av våren. När våren väl kommer så kan alla få ytterligare en upplevelse, en tulpanfestival med olika matchande färger, säger Lars-Erik Krafve, stadsträdgårdsmästare.

Lökutställningen pågår under mars månad med start lördagen den 1 mars och har öppet alla dagar mellan 11 och 16. Det brukar vara många som vill få en försmak av våren och njuta av blommorna, att helt enkelt få uppleva lite vårkänslor. Samtidigt öppnar Stadsträdgårdens café och restaurang för säsongen och lockar med stenugnsbakat bröd av lokalproducerade råvaror.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.