Nästa artikel
Restips: Tonbruket i Lidköping
VÄSTERGÖTLAND

Restips: Tonbruket i Lidköping

Publicerad 28 juli 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Kan man säga annat än att det är dukat för jazz i världsklass i Stadsträdgården i Lidköping 7/8? Tonbruket har fått tre grammisar på tre försök och har musikaliska förebilder som bland andra Black Sabbath.

I Tonbruket hittar du kontrabasist som har varit en del av Esbjörn Svenssons Trio, keybordisten från The Soundtrack Of Our Lives, en gitarist som arbetat med bland annat Freddie Wadling och Elvis Costello och en trummis som till vardags spelar i Wildbirds & Peacedrums. 

Denna exceptionella konstellation som utgör Tonbruket har, med sina tre Grammis-vinnande album, satt kompassriktningen för en fantasifullt högtflygande resa. 
Denna resa får vi följa med på en stund på under konserten som gruppen ska hålla på Dina-scenen i Stadsträdgården i Lidköping. 

I sina lika ömsint lyhörda, som eldfängt explosiva exkursioner drar sig inte Tonbruket för att smälta samman såväl jazz, prog, rock, funk, folk, fusion, som modern konstmusik, nordiskt vemod, rymdklanger, gatusorl, Bollywood och technicolor-brus.

-Med sin jazzpop och fantastiska musikalitet kommer Tonbruket garanterat få många nya lyssnare efter sin konsert i Lidköping, säger Susanne Leverén, kulturproducent på KulturBruket vid Lidköpings kommun.

Tid och plats
7 augusti klockan 19.00 på Dina-scenen i Stadsträdgården i Lidköping.

Näraliggande camping hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.