Nästa artikel
Restips: Titanic i Halmstad
HALLAND

Restips: Titanic i Halmstad

Publicerad 18 april 2014 (uppdaterad 18 april 2014)
Nu har världsutställningen Titanic The Exhibition öppnat på Halmstad Arena. Flera besökare gick ombord redan under öppningsdagen.

Titanic var inte bara en nationell tragedi för flera länder utan även en lokal tragedi för många svenskar. Svenska var den andra största språket ombord på fartyget, som gick under 1912. Utställningen är därför ett stycke svensk historia.

Det var för ganska exakt 102 år sedan, den 15 april 1912, som Titanic sjönk i det iskalla vattnet i Nordatlanten efter att ha kolliderat med ett isberg. Ombord fanns 2207 personer varav 1495 miste livet. Som få andra händelser har denna olycka fått stå som symbol i ett allt mer tekniskt samhälle men nu finns en möjlighet att skaffa sig en djupare kunskap på ett lättillgängligt sätt. Utställningen består av ca 200 originalföremål och ett stort antal återskapade interiörer i naturlig storlek. Kliv ombord och följ med på en känslomässig resa, genom berättelser, fotografier och privata föremål. Audioguide finns på nio språk och ingår i entrén.

Titanic - the Exhibition arrangeras av Destination Halmstad AB i samarbete med Halmstad Arena och Musealia Entertinment.

Utställningsperiod
Utställningen pågår till och med 31 augusti på Halmstad Arena. Passa på att besöka den redan i samband med öppningen i påskhelgen, då utställningen är öppen alla dagar kl. 10-17. 

Var?
Halmstad Arena, Växjövägen 11, Halmstad

Vid korsningen mellan E6/44 och väg 25.

GPS: N56°40'24", E12°53'13"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.