Nästa artikel
Restips: Skrämselmys i Kalmar
SMÅLAND

Restips: Skrämselmys i Kalmar

Publicerad 16 oktober 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Följ med på en skrämmande tur genom sägnernas och skräckens Kalmar. Lyssna till spöklika berättelser ur Kalmars mörka historia och smaka på Skägg-Eriks hemliga dryck som serveras i 1600-talsmiljö i skenet av tända marschaller.

Under Allhelgonahelgen, fredag den 31 oktober 2014, har Kalmar slott utökat samarbetet med Triangelteatern i Kalmar och erbjuder extra kusliga mörkervandringar på tema Farliga rackare och elaka spöken. Programmet är en del i kulturfestivalen Ljus på Kultur.

Vandringen går genom mörka gränder och bastioner och längs vägen dramatiseras berättelser och tragiska människoöden av elever på Triangelteatern.  

Änkefru Burmeister som bodde i Domprostgården på 1600-talet och slutade sina dagar så tragiskt, flickorna som smittades när pesten kom till Kalmar på 1700-talet och sjörået med sitt kluckande skratt är några av gestalterna som du möter i mörkret.

I samarbete med restaurang Källaren Kronan i Kalmar erbjuds en specialkomponerad meny med Änkefru Burmeisters läckra svampsoppa, Rackarens blodiga biff och Havsfruns heta glass. Restaurangen ligger i ett av Kalmars äldsta stenhus från 1660-talet och maten serveras i källarvalven där det sägs att det spökar.

Mer information och bokning: www.visitkalmaroland.com

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.