Nästa artikel
Restips: Skånes matfestival
SKÅNE

Restips: Skånes matfestival

Publicerad 14 mars 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Är du gourmand? Eller matnörd? Kanske bara intresserad av god mat? Helgen 23-25 maj anordnar Livsmedelsakademin och Smaka på Skåne en unik skånsk matfestival i Brösarp.
Kockar, krögare och kulinariska turister. Barnfamiljer, matnördar och gourmander. Skånes Matfestival kommer bli årets mest spännande och smakrika festival.  Under tre dagar finns möjlighet att fullt ut uppleva, provsmaka, lära känna och upptäcka Skånes alla småskaliga producenter, etablerade livsmedelsföretag och mathantverkare.
  – Dagarna kommer att genomsyras av interaktivitet, innovation, mångfald och kunskapshöjande aktiviteter, allt med maten i fokus, säger Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin, och utlovar en intensiv och givande helg för både besökare och deltagare.
  – Vi skapar festivalen för matintresserade skåningar och turister, men även för branschen och alla andra som driver den gastronomiska utvecklingen framåt.    Initiativet till Skånes Matfestival är Anders Cederbergs, gästgivare på Brösarps Gästgifveri & SPA, som under 2014 även kommer att upplåta mark som möjliggör att utomhusfestivalen kan ta plats i en idyllisk omgivning. 
  – Inramningen i det böljande och grönskande landskapet känns helt rätt. Skånes Matfestival är en naturlig del i vår vision att bygga det innovativa landskapet för framtidens livsmedel, mat, dryck och måltid, säger Lotta Törner.   Smaka på Skåne, en del av Livsmedelsakademin, är en satsning på att utveckla Skåne till en kulinarisk frontregion och festivalen blir ett av de större initiativen under 2014. 
  – Under 2014 kommer Skåne verkligen att stärkas som ett attraktivt kulinariskt besöksmål. Festivalen kommer att vara en plats för inspiration och möjlighet att insupa nya spännande smaker och kunskap.

Allt enligt pressmeddelande från festivalarrangören. Samtidigt kan du passa på att besöka några av de resmål i Skåne vi tidigare skrivit om i närheten av Brösarp, varför inte Forsakar? I Brösarps omedelbara närhet finns dock ingen ställplats.
Var?
Brösarp ligger på Österlen i Skåne, där väg 9 svänger av från väg 19.

GPS: 55.724871, 14.105446

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.