Nästa artikel
Restips: Säfstaholm visar slottspark
SÖDERMANLAND

Restips: Säfstaholm visar slottspark

Publicerad 19 augusti 2015 (uppdaterad 1 november 2019)
På lördag den 22 augusti går Vingåkers första trädgårdsfestival av stapeln. Hundratals besökare väntas från hela Sörmland och Vingåkers kommun visar upp Säfstaholms fina slottspark.

Vingåkers första trädgårdsfestival hålls på lördag i Säfstaholms slottspark. Initiativet till Trädgårdsfestivalen kommer från föreningen Vingåkers trädgårdsvänner. De genomför festivalen i samarbete med Studiefrämjandet, Katrineholms trädgårdsförening och Säfstaholms slott.

– Trädgårdsfestivalen är ett fantastiskt initiativ och gör att vi kan visa upp vår fina slottspark för fler. Under festivaldagen har vi två guidningar då vi berättar om parkens historia med landskapsparken, orangeriet och Säfstaholmsäpplet, berättar kommunens koordinator Fredrika Hultgren.

Monica Carlsson från föreningen Vingåkers trädgårdsvänner hoppas på många besökare. Hon ser trädgårdsfestivalen som en möjlighet att nå ut till unga odlings- och trädgårdsintresserade.

– Med tanke på det ökade intresset för småskalig produktion och närodlat hoppas vi på många besökare. Det är en utmaning för oss att ta hand om intresset och ha verksamheter som passar unga. Under festivalen får vi möjlighet att prata med besökare och höra vad som intresserar yngre, säger Monica Carlsson.

Under festivalen säljer föreningens medlemmar grönsaker och blommor som de själva har odlat. Även företag kommer att finnas på plats med försäljning inom odling och trädgård. Ett 50-tal försäljare är anmälda till festivalen.

Förutom odling och trädgård blir det konstutställning, underhållning, loppis och prov på kalklinbaneprojektet. Det lokala konstnätverket Söder om sjön, SOS medverkar. Skolklasser säljer fågelholkar.

Var och när?
Säfstaholms slottspark i Vingåker. Slottet ligger i Vingåker, väster om Katrineholm efter väg 52.

GPS: N59°02'49", E15°52'37"

Den 22 augusti klockan 10.00–16.00

Säfstaholms hemsida hittar du här och näraliggande camping här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.