Bild
Nästa artikel
SKÅNE

Restips: Landskrona trädgårdsgille

Publicerad 7 augusti 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
I Landskrona hålls den 15-17 augusti 2014 en tre dagar lång fest för trädgårds-intresserade. Bli inspirerad av flytande flottar i Citadellets vallgrav, en dignande marknad, intressanta föredrag och låt gamla saker få nytt liv i Trädgårdsloppis.

Diverse utsmyckningar på området som t ex odlingar i kundvagnar (som är gjorda av återvunna plastflaskor) är skapade av trädgårdsentusiaster från bland annat Landskrona Trädgårdsällskap. Omsorgsförvaltningen- Daglig verksamhet har skapat flaggspelet och den gröna bilen utanför museet är skapad av Anette Elmgren och Jennifer Bergqvist.

Se program >>>
Ladda ned hela programmet >>>
Karta över området >>>

 

Flytande trädgårdar 15-24/8

I vallgraven kring Citadellet huserar ett tiotal fytande flottar, klädda i grönska. Kreativa trädgårdsföretag tävlar om vandringspokalen för årets Flottaste Flotte. Nytt för i år är att du kan njuta av ἀottarna under hela tio dagar!

 

Tävling – Flottaste Flotten

Rösta på din favorit bland de flytande trädgårdarna! Röstningen pågår under hela Trädgårdsgillet fram till 14.00 på söndagen. Röstsedel finns i och vid Konsthallen. Vinnaren tillkännages vid picknickkonserten på söndagen. Den vinnande flotten deltar i Den stora trädgårdsfesten på Sofiero 29–31/8.

 

NYHET! Trädgårdsloppis

17/8 12.00–15.00 vid Konsthallen.Har du växter eller trädgårdsprylar du inte längre har plats till eller behöver? Töm för-rådet, dela dina förvuxna plantor och kom till Trädgårdsgillets Trädgårdsloppis. Det kostar inget att delta, men du behöver anmäla dig på vår hemsida senast den 8 augusti. Anmälan är bindande. Läs mer på hemsidan www.landskrona.se/tradgardsgille

 

Landskrona Konsthall

Internationella naivister 15/6–18/8
Sista helgen för sommarutställningen! I konsthallen visas måleri och skulpturer upp med mer än 40 deltagande konstnärer från hela Europa. Öppet: Fre 13–19, lör 10–17, sön 12–17.Caféet serverar god fika (öppettider som Konsthallen). Ett begränsat antal picknickkassar finns att inhandla. Först till kvarn! Caféet drivs av föreningen Café Konsthallen med stöd av Folkuniversitetet, IM och Landskrona stad.

 

Rothoffska museikolonin

Ekologisk odlad koloniträdgård i Landskrona museums regi. Stugan är öppen dagligen 12.00–16.00, medan trädgården med sommar-blommor, perenner och grönsaker kan besökas under dygnets ljusa timmar. Museikolonin från 1903 hittar ni på Citadellvägen 21.Sommarutställning: Stadsodling – Vad är det?facebook.com/Rothoffsmuseikoloni

 

Minilandskrona

I sommar finns ett lekområde i parken vid Konsthallen som är skapat av och med feriepraktikanter. Under söndagen bemannas området av unga värdar. Arr: Landskrona stad/Sektion Fritid.

 

Odlingar på Citadellområdet

Historiskt sett har det funnits nyttoträdgårdar på Citadellet under lång tid. Vid Why not café sker odlingarna idag i Statens Fastighetsverks regi. Why not café är öppet 11.00–17.00.

På Ewerlöfs holme bedriver Folkuniversitetet odlingar i samarbete med Programmet för odlad mångfald, Erikstorps Kungsgård, Landskrona stad och SFV. Under gillet visar Folkuniversitetet upp odlingarna och även kombinationer av konstnärlig och praktisk stadsodling med återanvänt material.

På lördagen 14.00 grillar Restaurang Erikstorps Kungsgård grönsaker från odlingarna.

 

På Citadellet

Hemslöjdens butik har öppet på Citadellet fre 11–18, lör–sön 11–15.Utställning med Carsten Nilsson, Anna Wengdin och Mari Karlsson.Ateljé Paletten har utställning 16/8 11.00–16.00.

 

Ställplats
Näraliggande ställplats hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.