Nästa artikel
Restips: Italiensk matvecka
SMÅLAND

Restips: Italiensk matvecka

Publicerad 11 juli 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
14-21 juli kan Kalmarbesökare njuta av italienska delikatesser. The Italian Village med ett 15-tal utställare finns på plats utanför Baronens köpcentrum och erbjuder italiensk mat.

Blev det ingen italiensemester? Lugn! I Kalmar kan du njuta av italienska delikatesser hela veckan 14-21 juli. Varför inte en avstickare om du är på väg till eller från Öland? Eller kombinera med ett besök på Kalmar slott.

Så här berättar Gaspare de Luca:

Vi erbjuder dig ett fantastiskt urval av produkter från norra till södra Italien, alltsammans med en vibrerande italiensk atmosfär.

På marknaden hittar du ett brett utbud av ostar som krämig Gorgonzola, Pecorino från Sardinien, Taleggio med tryffel, salami i alla slags smaker, Pancetta och du kan även köpa några av våra härliga Antipasti och Oliver från södern. Fortsätt med Parma Store som erbjuder det bästa från Parma som parmaskinka som mognat i 24 månader, Parmigiano Reggiano 24 och 36 månader gamla, vår nyhet för året Raspadura (mjuka lockar från Parmigiano), olivolja från the Farmer och vinäger från Modena.

Du kan prova Valens Pestos krämer och Risotti och vår restaurang erbjuder Porchetta Romana style och betjänas av Giuseppe e Gianluca.

Ni med smak för det söta får inte missa den sicilianska delen, som har det största urval av Soft Nougat och choklad som du någonsin sett, en variation av glutenfria produkter, nybakade cannoli siciliani, sfogliatelle från Neapel och gelato artigianale.

Självklart får jag inte glömma att nämna vår artist Francescos handgjorda venetianska masker och läderarmband samt vår operasångaren Richard Stark som alltid är redo att underhålla publiken.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.