Nästa artikel
Restips: Ford Mustang firar 50 i påsk
SMÅLAND

Restips: Ford Mustang firar 50 i påsk

Publicerad 6 februari 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Gillar du specialfordon? Varför inte bege dig till Elmia i påsk där du kan få ditt lystmäte tillgodosett när Ford Mustang firar 50-årsjubileum. Ett jubileum som firas på många ställen runt om i världen!

För 44:e gången arrangeras Sveriges största motormässa för entusiastfordon – Bilsport Performance & Custom Motor Show, i år 18-21 april. Varje år vallfärdar cirka 80.000 besökare till mässan på Elmia under påskhelgen, vilket gör det till Sveriges största återkommande publikevenemang.
I år firar Fords stora försäljningssuccé Mustang  50 år. Det firas i Las Vegas, North Carolina och givetvis på Bilsport Performance & Custom Motor Show i Jönköping!

Under påskhelgen fylls fyra hallar på mer än 41.000 kvadratmeter med allt inom motorhobbyn. Bilar i yttersta originalskick, customiserade motorcyklar, fordonsbyggnationer i toppklass, både nationell och internationell motorsport och mycket, mycket annat.

I hallarna syns flera teman från olika genrer och tidsepoker. Färg, form, ljud och ljus spelar en stor roll och tillsammans med underhållning och aktiviteter blir det en komplett motormässa för alla entusiaster.

– En av flera höjdpunkter finns i Hall D, där Mustangens jubileum firas. Extra festligt för att det internationella jubileet äger rum samtidigt som mässan, berättar Eva Holmberg, projektsamordnare.

Mustang gjorde debut 1964 och har under fem decennier producerats i miljontals exemplar. Intresset för modellen är fortfarande stort bland motorentusiaster världen över och under 2014 kommer det firas rejält då den sportiga Forden fyller 50 år.

I dag har den populära ”vildhästen” producerats i ett halvt århundrade och till skillnad från andra modeller i samma genre har Mustangen i princip aldrig varit nedläggningshotad. Fem generationer har det hunnit bli och den sjätte väntar ivrigt på att få komma ut till försäljning.

– Förutom allt som händer inomhus, lovar vi även att ge besökarna en hisnande utomhusshow. Arenan fylls med rök, däcktjut och svindlande uppvisningar, avslöjar Eva Holmberg.

Räkna med en utställning och show utöver det vanliga!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.