Nästa artikel
Restips: Flygshow med klass
DALARNA

Restips: Flygshow med klass

Publicerad 7 augusti 2015 (uppdaterad 7 augusti 2015)
Flygfesten är en av norra Europas största med ett digert program som brukar locka runt 40 000 besökare. Uppvisningen hålls 7-9 augusti och bjuder även på trevlig kvällsunderhållning!

Flygfesten är ett ideellt evenemang som arrangeras av Västerdalarnas Flygklubb som håller till i Dala-Järna - en ort i Vansbro kommun med cirka 7 000 invånare.

Flygfesten har sedan nystarten 1986 arrangerats vart tredje till fjärde år - sedan milennieskiftet vart tredje år. Med ett besökarantal på mellan 35 000 och 40 000 åskådare och en flygshow i världsklass, så brukar vår flyguppvisning räknas som en av de största civila flygshowerna i norra Europa.

Även om flyguppvisningen är det stora fokusområdet, så är målsättningen att Flygfesten ska vara mer än bara flyguppvisningen. Det blir en fullspäckad helg i festens tecken. Lördagens och söndagens flyguppvisning varvas med kvällsunderhållning under fredag och lördag kväll i form av dans, rockmusik och disco. Alltsammans inramat av en trevlig atmosfär.

Ambitionen med Flygfesten är att öka intresset för flyg i största allmänhet. Flyguppvisningen erbjuder ett bra forum för flygintresserade att träffa andra likasinnade, samtidigt som det är ett fint tillfälle för klubben att få nya klubbmedlemmar.

Här hittar du komplett program.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.