Nästa artikel
Restips: Batnight i Taberg
SMÅLAND

Restips: Batnight i Taberg

Publicerad 29 augusti 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Vill du uppleva något som inte alla har upplevt är en natt tillsammans med fladdermöss något som säkert står ut. Det kan du göra redan den 30 augusti!

Internationella fladdermusnatten uppmärksammas i Taberg – Fladdermuscentrum och Tabergs Gruvguider arrangerar Batnight!

Det är tredje året i rad som Fladdermuscentrum och Tabergs Gruvguider bjuder in till ett spännande arrangemang på temat fladdermöss. En fladdermusstig för barn invigs och i gruvan och gruvgården är det fotoutställning med bilder av Lars Petersson. Motiven är fladdermöss och bilderna är tagna i Tabergsgruvan. Fladdermuseum är öppet under kvällen och när skymningen infaller blir det fladdermusguidning. Brasan vid picknickplatsen är tänd hela kvällen, så ta med något att grilla. Det blir också intervju med Frans fladdermus.

Fladdermuseum ligger i Gruvgården intill ingången till Tabergsgruvan och är Sveriges enda fladdermuseum. I gruvgångarna inne i Tabergsgruvan övervintrar mängder av fladdermöss. I och kring Taberg förekommer nio av Sveriges nitton fladdermusarter och i gruvan övervintrar sex arter.

Gruvan visas sommartid av gruvguider som tar med besökarna in i bergets vindlande gångar och berättar den spännande historien om berget och gruvans historia.

När och Var?

Batnight arrangeras den 30 augusti kl 19.00 och inträdet kostar 100 kr för vuxna och är gratis för barn.

Taberg ligger ca 2 mil söder om Jönköping. Kör E4an söder ut från Jönköping mot Helsingborg. Sväng av till höger vid Torsvik, tag höger mot Taberg vid avfart 93. När ni kommer ner i Tabergs centrum ta höger i ”rondellen” sen tar ni vänster-vänster och parkerar söder om stationshuset. Gå sedan söder ut, förbi industrihotellet och över Tabergsån. (cirka 400 meter)

GPS: N57º40'36", E14º04'58"

Gruvans hemsida hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.