Bild
Nästa artikel
EVENEMANG

Premiär för nya STCC

Publicerad 28 april 2017 (uppdaterad 2 november 2019)
24 förare, 15 team och fem bilmärken. Så ser anmälningslistan till STCC ut inför premiären på Ring Knutstorp den 6 maj.

Med nytt tekniskt reglemente – från Solution F till nya TCR, Touring Car Racing – ser STCC ut att bli än mer populärt 2017. Inte på många säsonger har startfältet i det svenska racingmästerskapet varit lika stort som i år. 

– Det stora intresset överträffar våra förväntningar, säger Jonas Lundin som är vd för STCC AB. Vi trodde mycket på TCR-konceptet redan från start, men att uppsvinget med de nya bilarna skulle bli så här stort redan första säsongen vågade vi inte ens drömma om.

TCR utgår från modifierade, framhjulsdrivna standardbilar med turbomotorer på max 2,0 liter. Effekten ligger på ca 330 hästkrafter.

Reglementet håller på att erövra världen inom standardbilsracingen och STCC TCR Scandinavia blir ett av de största och starkaste mästerskapen direkt. 

Anmälningslistan omfattar 24 förare varav minst 15 kommer av köra samtliga sju deltävlingar. Ytterligare en kvartett är klar för fyra starter eller mer och dessutom finns det förare som på sikt hoppas få ihop ett minst lika omfattande program. Det är ett spännande startfält med förare i varierande ålder och med olika erfarenhet och bakgrund. Här finns rutinerade mästerskapsvinnare till unga snabba STCC-debutanter på 19 år. De svenska förarna dominerar anmälningslistan, som glädjande nog också innehåller fem finländska namn. 

Jämte det stora engagemanget från förare och team är Jonas Lundin också glad över att fem tillverkare, Audi, Honda, Kia, Seat och Volkswagen är representerade och att flera importörer redan engagerat sig i nya STCC.

– Intresset är tydligt och kan vi få till en riktigt bra första säsong med spännande och intressant racing, mycket folk på läktarna och en häftig TV-produktion tror och hoppas vi på ännu fler aktörer från bilindustrin 2018, säger Lundin som konstaterar att startfältet i premiären på Ring Knutstorp kommer att innehålla 21 bilar!

STCC-kalendern 2017

5-6 maj: Ring Knutstorp

19-20 maj: Alastaro, Finland

16-17 juni: Solvalla

8-9 juli: Falkenberg

12-13 augusti: Karlskoga

2-3 september: Anderstorp

15-16 september: Mantorp Park

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.