Bild
Nästa artikel
ÖREBRO

Örebro bjuder på OpenArt

Publicerad 29 maj 2017
Sugen på ett äventyr utöver det vanliga på sommarutflykten? Konststaden Örebro hälsar dig välkommen!

Själva grundidén i OpenArt är det villkorslösa mötet med konsten i det publika rummet. Bara det förhållandet gör förstås ett besök på årets upplaga fyllt av spännande möten. Men de har inte stannat där, med en ny app, information i flera kanaler, upplevelsepaket för barn och vuxna, skaparverkstad och fler guidade visningar, lovar de en riktig Joyride i konstens rike!

För att få ut mer av din konstupplevelse har OpenART i samarbete med IT-partnern Headlight skapat en app. I appen kommer du, förutom att få information om öppettider och guidade turer, kunna navigera dig runt bland konstnärer och konstverk i staden, gå på kortare och längre konstslingor samt skapa din alldeles egna. För de yngre finns Kids, en rolig och kreativ konstslinga anpassad för barn och familjer att uppleva tillsammans.

I år erbjuder OpenArt och OpenArt kids fler guidningar både för barn och vuxna. Under hela sommaren erbjuds dagligen guidade turer av OpenArt som utgår från turistbyrån på Örebro slott. För barnfamiljer erbjuds konstvandringar för barn som startar på Örebro konsthall och avslutas med skaparverkstad på Örebro läns museum. Även visningar direkt på teckenspråk finns inplanerat vid flera tillfällen under sommaren. 

Och det här smörgåsbordets alla möjligheter hittar du förstås på vår nya hemsida: www.openart.se

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.