Bild
Nästa artikel
Närke

Örebro arrangerar unikt motorsportsevent

Publicerad 20 augusti 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Nu står det klart att Örebro kommer att arrangera ett motorsportsevent i samarbete med F1-stallet Caterham med Marcus Ericsson i spetsen. Örebro är första staden i Sverige att erbjuda en F1 upplevelse som tidigare arrangerats i Moskva, Kuala Lumpur och Rotterdam. Eventet går av stapeln den 13 september i Örebros centrala delar.
- Vi är oerhört stolta att få möjligheten att arrangera detta motorsportsevent. Örebro med omnejd har en stark motorsportstradition som vi nu får tillfälle att visa upp. Att detta nu blir verklighet är ett kvitto på att Örebro Convention Bureau jobbar i rätt riktning med uppdraget att utveckla Örebro som mötes- och evenemangsstad, säger Christer Wilén, VD Örebrokompaniet.

Den 13 september kommer Caterham stallet och Marcus Ericsson att vara på plats för att köra en uppvisning med formel 1 bilen. Dessutom kommer en rad kända motorsportsprofiler och exklusiva bilar att visa upp sig under dagen. Nu får hela Sverige chans att se dessa profiler och bilar samt många andra spännande motorsportsaktiviteter mitt i centrala Örebro.

- Från den dagen Marcus Ericsson från Kumla kontrakterades av Caterham stallet har vi jobbat intensivt för att kunna ta hem eventet. Vi inventerar hela tiden nätverk och kopplingar i syfte att generera stora möten och events till Örebro. Ett event som detta ger stor utväxling för destinationens utveckling nationellt och internationellt, både ekonomiskt och marknadsföringsmässigt, säger Monica Ståhl, projektledare Örebro Convention Bureau.

Örebroregionen har en stark motorsportstradition. 2014 är det 40 år sedan Ronnie Peterson vann Monacos, Frankrikes och Italiens Grand Prix. Det är 30 år sedan Stig Blomqvist vann Rally VM. De är båda födda och uppväxta i Örebro och är två av Sveriges största motorsportsstjärnor genom tiderna. Genom åren har detta motorsportsarv förvaltats och nya talanger har ständigt fostrats av Örebro med omnejd. Idag har vi tre aktiva profiler, Thed Björck, Fredrik Ekblom samt Richard Göransson. Alla starkt lysande profiler i Sveriges mest attraktiva racingserie STCC. På toppen av allt detta så fick 2014 Sverige sin första F1-förare, Marcus Ericsson, 23 år från Kumla. Vi har nu lyckats samla många profiler och häftiga bilar på en och samma helg.

Motorsportseventet kommer att arrangeras i samarbete med Nikija som är eventarrangör och Tvsportevent som ansvarar för den kommersiella delen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.