Nästa artikel
Nya mat- och upplevelsevandringar på Västergötlands platåberg
VÄSTERGÖTLAND

Nya mat- och upplevelsevandringar på Västergötlands platåberg

Publicerad 21 juli 2021 (uppdaterad 21 juli 2021)
Förra årets uppskattade mat- och upplevelsevandringar på Västergötlands platåberg får sin fortsättning. Under sensommaren och hösten kommer Platåbergens Geopark återigen att i samarbete med lokala företagare erbjuda en härlig möjlighet att uppleva geologin ihop med en lokal matupplevelse.

I en ny serie om fem vandringar får besökare chansen att upptäcka platåbergslandskapet och dess identitet och samtidigt äta god mat med lokal anknytning.

– Efter förra sommarens stora intresse har vi satt samman en ny serie av vandringar som ger olika bilder av platåbergslandskapet. Vi vill fortsätta med det lyckade samarbetet med lokala guider, säger Sofia Hultman, besöksnäringsstrateg för Platåbergens geopark.

Alla vandringarna har gemensamt att de innehåller en cirka tre timmar lång vandring där guiderna delar med sig av spännande kunskap om det unika platåbergslandskapet. Vid varje tillfälle ges också möjlighet till en härlig matupplevelse med lokal anknytning. 

Den första vandringen genomförs på Brunnhemsberget den 8 augusti och därefter följer Gyllene Spiken på Hunneberg (10 september), Ålleberg (26 september), Ramlaklev på Billingen (3 oktober) och slutligen Lugnåsberget (9 oktober). Serien av vandringar är ett samarbete mellan Platåbergens geopark och projektet Visit Skaraborg som leds av Next Skövde.

– Inom projektet Visit Skaraborg jobbar vi med att samla ihop och synliggöra allt möjligheter till spännande upplevelser som finns på liten yta i Skaraborg. Vandringarna i platåbergslandskapet passar utmärkt i det sammanhanget, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Relaterade länkar

 

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.