Den här tiden på året slår Halland upp sitt välsmakande skafferi som erbjuder nyskördade läckerheter och härliga evenemang med mat och dryck i fokus vecka efter vecka. Det myllrar av gårdsbutiker fyllda med grönsaker, ost, kött, rotfrukter, bär och andra lokalproducerade varor. Restaurangerna skapar rätter med råvaror från närliggande gårdar och det finns många fina bagerier och caféer som brinner för bra ingredienser och hembakat fikabröd.
– Kvaliteten på råvarorna är fantastisk och det finns så många bra matproducenter på en liten geografisk yta – vilket gör det lätt att ta sig runt till olika aktörer och evenemang, säger Caroline Liljedahl, projektledare för Skördetid i Halland.
Det finns dessutom gott om naturnära måltidsupplevelser. Vill man lära sig att ta hand om sin skörd kan man till exempel göra egen äppelmust, gå en kurs i surdegsbakning eller att syra grönsaker eller följa med på växtvandringar längs stranden. På Skördetid i Hallands hemsida kan besökaren enkelt se vart alla smultronställen ligger och planera sin egen roadtrip. Här finns också information om kurser, matvandringar, cykelrundor och andra spännande aktiviteter.
Vad: gårdsbutiker, restauranger, boenden, caféer, bagerier, evenemang, kurser, provningar
Var: hela Halland, från Kungsbacka till Laholm
När: augusti, september, oktober
Info: www.skördetidihalland.se
Instagram / Facebook: @skordetid_halland / Skördetid i Halland
Ämnen i artikeln
Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.