Nästa artikel
Nu firar vi ölets dag
NYHETER

Nu firar vi ölets dag

Publicerad 15 juli 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Den 16 juli är det dags för ölets dag och vad passar bättre än en bit grillat och en öl på en en camping en sådan högtidsdag? Carlsberg firar med en podcast!

Var femte svensk uppger att deras intresse för öl är större idag än för tre år sedan och intresset för öl har aldrig varit större. I Ölpodden, som har premiär på Ölets Dag den 16 juli, kommer kunniga ölprofiler att diskutera allt från hemmabryggning till smaktrender.  Nya avsnitt av Ölpodden släpps en gång i månaden på iTunes och SoundCloud.

lpodden är Sveriges första podcast om öl och produceras med stöd av initiativtagaren Carlsberg Sverige. Programledaren Christian ”CC” Eikner, till vardags barchef på Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad, gästas i varje avsnitt av olika ölprofiler. Ämnena som diskuteras varierar mellan allt från hemmabryggning och smaktrender till hur man bäst kombinerar öl och mat.  
 

– De senaste åren har många svenskar fått upp ögonen för öl. För fem år sedan visste ingen vad en IPA var, nu pratas det till och med om begrepp som torrhumlat, karamellmalt och överjäsning. I Ölpodden kommer vi gräva djupare i det bubblande ölintresset och erbjuda både inspiration och spännande diskussioner tillsammans med några av Sveriges mest kunniga ölkännare, säger Christian ”CC” Eikner, programledare för Ölpodden.

I det första avsnittet av Ölpodden tar programledaren Christian ”CC” Eikner tempen på ölsverige, tillsammans med ölfantasterna Oskar Svanström från The Bishop's Arms, Stene Isacsson från Akkurat och Jörgen "Jugge" Hasselqvist från Oliver Twist. Bland annat jämför de hur den typiska öldrickaren har förändrats på 20 år och vad folk egentligen beställer på krogen.

Ölpodden kommer ut med nya avsnitt varje månad och går att lyssna på via iTunes och SoundCloud.

Runt om i landet finns det dessutom möjligheter att besöka olika bryggerier på ölets dag onsdagen den 16 juli firas för tredje året i rad. Dagen är en hyllning till drycken, hantverket och bryggerierna. Carlsberg Sverige bjuder in allmänheten till rundvandring och träff med bryggmästaren på bryggeriet i Falkenberg. Även Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm håller öppet och erbjuder guidade turer i det nyöppnade mikrobryggeriet.

iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/olpodden/id898088801?l=se
Sound Cloud: https://soundcloud.com/olpodden
Facebook: https://www.facebook.com/olpodden
Untappd: http://untappd.com/user/olpodden
Instagram: http://instagram.com/olpodden

Bilden har vi lånat från Mirijam vars blogg du hittar här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.