Nästa artikel
Nu blommar äppelträden i Kivik
SKÅNE

Nu blommar äppelträden i Kivik

Publicerad 6 maj 2019 (uppdaterad 6 maj 2019)
Inget går upp mot att se äppelträd stå i blom! Det menar många och i Kivik kan du se dem i en mängd som på få andra platser. Att åka med traktor och vagn genom dessa närmast oändliga rader av blommande träd är en upplevelse utöver det vanliga!

I södra delen av Kivik, där äppelodlingarna möter Hanöbukten, ligger Kiviks Musteri. Här planterade Henric Åkesson 1888 de äppelträd som skulle bli Sveriges första yrkesmässiga fruktodling och lade samtidigt grunden till familjeföretaget Kiviks Musteri. Familjeföretaget är nu inne på den fjärde generationen och varje vår när äppenträden blommar som vackrast ordnas en rundtur med traktor och kärra. Fler än 200 000 personer tar årligen chansen att besöka Kiviks Musteri.

Den guidade turen tar cirka två timmar och under den tiden får du höra fyra generationers samlade kunskap om hur frukt och bär bäst hanteras för att bevara det nyttiga och den nyskördade goda smaken. Utöver det och den visuella upplevelsen blir det även äppelfika med äppelbulle och äppelbrygd. 

Priset för rundturen är 350 kronor per person, för barn upp till 12 år kostar det 150 kronor. Turerna behöver förhandsbokas och det gör du här där du även hittar aktuella datum.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.