Nästa artikel
Norrköping håller stadsfest i augusti
ÖSTERGÖTLAND

Norrköping håller stadsfest i augusti

Publicerad 27 februari 2019 (uppdaterad 27 februari 2019)
Redan nu börjar Norrköping göra reklam för sin kommande stadsfest så det kanske kan vara bra att börja skriva in de kommande evenemangen i almanackan, de lär inte bli ensamma om att vara ute i riktigt god tid.

Den 15:e – 18:e augusti 2019 går den välbesökta Augustifesten i Norrköpings stadskärna av stapeln som fortsatt kommer att hållas i området kring Södra Promenaden, Kristinaplatsen och Vasaparken. Nytt i år är att stadsfesten inleds med en matmarknad.

Det är den prisbelönta matmarknaden Geraud International Food Festival som smygstartar Augustifesten redan på onsdagen den 14 augusti. Det blir matglädje och inspiration från hela Europa med över 30 utställare från omkring femton olika länder. Besökarna kommer att kunna smaka på kvalitetsburgare, äkta spansk paella, franska ostar och njuta av en mängd bakverk och delikatesser.

- Vi är jätteglada över att få Geraud International Food Festival till Norrköping. Tillsammans med vår redan populära marknad har vi möjligheten att erbjuda besökarna ett fantastiskt och varierat utbud där alla kan hitta något man gillar, säger Carita Nordh Isgren, evenemangskoordinator på Upplev Norrköping.

International Food Festival är det nya namnet på den prisbelönta International Street Market som funnits i Sverige i tio år och årligen besöker 30-talet städer runt om i Sverige. I Norrköping kommer den att hålla till på Kristinaplatsen i nära anslutning till Vasaparkens musikscen och Augustifestens traditionella marknad.

- Det är härligt att vara tillbaka här i Norrköping Vi har varit här tidigare med Italian Village, men då som ett fristående evenemang. Det ska bli kul att få koppla på ett större event som Augustifesten, säger Francois-Xavier Mauraisin, COO på Geraud markets Sweden AB.

Den sedvanliga knallemarknaden kommer att finnas på plats längs delar av Olai Kyrkogata och Södra Promenaden, tillsammans med fantastisk musikunderhållning i Vasaparken. Allt detta och mycket, mycket mer när invånare, näringsliv och föreningar går ihop och sätter ihop 2019 års upplaga av Augustifesten.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.