Bild
Nästa artikel
EVENEMANG

Motorhistoriska dagen runt om i Sverige den 6 juni

Publicerad 26 maj 2016 (uppdaterad 1 november 2019)
På nationaldagen har Motorhistoriska Dagen etablerat sig som en årlig manifestation för det fordonshistoriska kulturarvet. I år är dagen också Sveriges bidrag till World Motoring Heritage Year.

Historiska fordon, ett kulturarv som etablerat sig som en konstform. Olika epokers design säger mycket om både teknikutveckling och designtrender. Men även om industrins möjligheter att producera produkter som genom strävsamt arbete blivit tillgängligt för gemene man.

Den 6 juni, på nationaldagen, är det återigen möjligt att runt om i landet njuta av bilar som trots sin ålder har bevarat sin ungdoms fräschör, ibland har de till och med blivit fräschare med åren.

Motorhistoriska Riksförbundet bjuder in anslutna klubbar, andra föreningar, kommersiella arrangörer, museer med flera att fira genom att arrangera exempelvis träffar, utflykter eller utställningar.

Har du själv ett historiskt fordon ska du naturligtvis låta andra njuta av det, det finns många runtom i landet som luftas soliga sommardagar men just på nationaldagen har det blivit extra festligt eftersom så många deltar i de mest skiftande sammanhang.

Tillsammans visar det på den fordonshistoriska rörelsens bredd, både fordonsmässigt, ägarmässigt och geografiskt.


Hitta evenemang 6 juni

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.