Nästa artikel
Massor av härlig snö i Orsa
DALARNA

Massor av härlig snö i Orsa

Publicerad 15 mars 2016 (uppdaterad 21 mars 2016)
Magiskt snölandskap, längre dagar och bra glid. Många tycker att det är nu den bästa skidsäsongen börjar och Orsa Grönklitt bjuder in till sitt skidparadis. Dags att ta husbilen till Dalarna i påsk?

Många ser Vasaloppet som slutet på skidsäsongen, men för andra är det då den bästa säsongen börjar. Snödjupet är runt 70 centimeter och på vissa områden närmare en meter. Stora delar av det alpina systemet är dessutom belagt med konstsnö som har ett snittdjup på närmare 80 centimeter.

– Vi har fått drygt 20 centimeter härlig vit snö bara den senaste veckan, som dessutom håller bra tack vare de kalla nätterna. Med långa ljusa dagar och en behaglig utetemperatur är det en dröm för skidåkare, säger Daniel Mäkinen som är marknadschef på Orsa Grönklitt.

Vid Orsa Grönklitt finns en komplett skidanläggning för alpin skidåkning och längdåkning där det bland annat bjuds på åtta mil längdspår. Snön brukar ligga från november till april och den nya fyrstolsliften har ökat flödet i backarna. Satsningen på barnfamiljer med ny skidkarusell, åkband i barnbacken och upprustad miljö runt backarna säger Daniel Mäkinen har fått god respons. 

Påsk – späckat aktivitetsprogram för både stora och små; påskrace, äggjakt och afterski i Toppstugan, guidade skarturer på påskaftonen om vädret tillåter.

Säsongsavslutning den 8–10 april – i år blir det en riktig säsongsavslutning med aktiviteter och tävlingar för både längd- och alpinåkare. Förutom extra afterski på Toppstugan och barnaktiviteter finns också BigAirBag för alla som vill lära sig hoppa på skidor eller snowboard.

Grönklitt Hill Climb lördagen den 9 april – premiär för tävling på längden som går i höjden, precis som avslutningen på Tour de Ski. Öppen för alla för alla åldrar och stilar. Gemensam start på skidstadion och målgång uppe vid Toppstugan.

Var?
Orsa Grönklitt ligger vid Fryksås, norr om Orsasjön, väster om E45.

GPS:  N61°12'29", E14°32'16"

Här hittar du Orsa Grönklitts hemsida och här om deras camping.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.