Nästa artikel
Lyslördag i Sundsvall
VÄSTERNORRLAND

Lyslördag i Sundsvall

Publicerad 20 november 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
Sundsvalls Lyslördag hålls i år den 22 november då bland annat ljuskonst kommer att projiceras på Hirschka husets fasad.

Det kan bli en riktigt spektakulär visuell höjdpunkt på 2014 års Lyslördag i Sundsvall när ett antal konstnärer skapar konst. Även Norrdans internationella ensemble, som för tredje året i rad medverkar vid Lyslördag, kommer att ta ett steg mot en mer digital dansföreställning. Tillsammans med filmaren Måns Berthas har dansarna skapat en magisk installation full av julstämning som kommer att stråla ut från Stadshuset.

- Mycket av inspirationen för årets Lyslördag kommer från det vi upplevde när vi besökte Linz i Österrike, som är världsledande när det gäller den här typen av modern visuell projicering. Det är häftigt när konsten och tekniken kombineras för att tillsammans göra något som skapar avtryck i samhället, säger Kate Almroth som är projektledare och konferencier för Lyslördag.

Redan 15.30 inleds tändningen i Birsta, där Susanne Bertlin och hennes barnkör sjunger. Love Train-kören uppträder på Casino Cosmopol 16.15 och därifrån avgår också lyktparaden mot Stora torget, där programmet inleds klockan 16.30 med bland annat dans, musik och kröning av Årets Drake och Årets Drakunge. I år teckentolkas dessutom hela evenemanget och det fullständiga programmet finns på visitsundsvall.se.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.